Na Pankráci vzniknou nové kanceláře a byty za přibližně miliardu korun

Developerská společnost Pankrác staví nedaleko stejnojmenné lokality v Praze nové kanceláře a byty. Celkové investiční náklady činí přibližně miliardu korun. Informoval o tom obchodní ředitel firmy Vít Ulmann. Budovaný projekt tvoří zčásti již dříve postavené kanceláře. K nim nyní stavební firma Metrostav přistavuje dalších zhruba 10 tisíc čtverečních metrů administrativních ploch. Celkem projekt nabídne k pronájmu 27 tisíc metrů čtverečních kanceláří. Financující bankou projektu je Volksbank CZ.

V již postavených kancelářích je největším nájemcem Česká podnikatelská pojišťovna. V blízké době se ale bude stěhovat do nové kancelářské budovy Main Point Karlín. Realitní agenti tak v současnosti hledají pro administrativní centrum mezi stanicemi metra Pankrác a Budějovická nové nájemce. „Jsme těsně před uzavřením smlouvy o smlouvě budoucí na 2700 metrů čtverečních. Jde o renomovanou zahraniční společnost,“ uvedl bez dalších podrobností konzultant poradenské společnosti Cushman & Wakefield Petr Markvart. Jádro projektu na Pankráci tvoří již několikrát opravená budova ze 70. let minulého století, v níž v minulosti sídlil podnik ČKD Polovodiče. Společnost Pankrác firmu i s nemovitostmi získala v 90. letech v privatizaci.

V současné době si developerská firma Pankrác podle Ulmanna zažádala v lokalitě o územní rozhodnutí na výstavbu dalších přibližně 33 tisíc čtverečních metrů kanceláří. „Tento projekt je ale zatím daleká budoucnost,“ poznamenal marketingový šéf firmy. Vedle administrativního centra staví developer v Praze 4 také 180 nových bytů. Přibližně třetina z nich je v současnosti prodaná. Většinový podíl ve firmě Pankrác kontroluje podle její poslední výroční zprávy uložené ve Sbírce listin lucemburská společnost H.R.K.S.