Na Sázavafest se příští rok vrátí německá skupina Alphaville

Sázavafest 2011

Sázavafest 2011 Zdroj: Profimedia.cz

Německá formace Alphaville v čele se zpěvákem Marianem Goldem vystoupí 1. srpna v zámeckém lesoparku ve Světlé nad Sázavou na 15. ročníku festivalu Sázavafest. Na stejné akci se s hity jako Forever Young, Big In Japan nebo Sounds Like a Melody s úspěchem představila před třemi lety. Tehdy se Sázavafest konal v prostorách bývalých benešovských kasáren.

Alphaville v České republice vystupují často. Například loni se představili na hudebním a divadelním festivalu Sedmihorské léto v Sedmihorkách u Turnova.

„Blahopřát Sázavafestu k 15. narozeninám přijede také Kamil Střihavka. To nejlepší z jeho kariéry včetně nestárnoucího hitu Země vzdálená uslyšíme rovněž 1. srpna,“ uvedl ředitel festivalu Pavel Kloupar.

Sázavafest se bude konat od 30. července příštího roku. Účast již mimo jiné potvrdili Tomáš Klus, Mig 21, Tata Bojs, Škwor, Sto Zvířat, Vypsaná Fixa, Michal Hrůza, Wohnout, Xindl X nebo soubor Na stojáka v čele s Lukášem Pavláskem. Vystoupí i poslední vítěz kategorie Objev roku v anketě Český slavík zpěvačka Elis.

Pořadatelé informace o návštěvnosti nepodávají. Přítomní zástupci médií však odhadli, že letos bylo lidí méně než loni, kdy na Sázavafest podle policie dorazilo 10.000 lidí.

Sázavafest 2011: