Na stavební veletrhy do Brna se po třech letech vrací i stroje

Po třech letech se na stavební veletrhy do Brna vrací stavební stroje. Celkem se veletrhu zúčastní zhruba stejně firem jako loni, kdy se jich prezentovalo 1051 z 18 zemí, řekl generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš. Zájem o veletrhy, které se uskuteční v polovině dubna, nemají pouze giganti jako Skanska nebo Metrostav.

„Ve veletrhu se nevidí pouze některé velké stavební firmy. Pro ně akce postrádá smysl, pro ostatní je zajímavá,“ uvedl Kuliš. Během veletrhů chystal jejich pořadatel rozebrání nepoužívaného pavilonu K. Objekt chátrá a Veletrhy Brno se obávaly, že by jej časem mohl stihnout stejný osud jako Pavilon R, který před lety nevydržel tíhu sněhu. Pavilon K ze 60. lete minulého století ale nakonec letošní stavební veletrhy přežije. „Stálo by to zbytečné peníze. Pavilon bude stát dál, je to investice, kterou jsme zastavili,“ řekl Kuliš.

Součástí veletržní akce je i řada odborných konferencí a seminářů. Jedním z nich je konference s aktuálním tématem - Dopravní infrastruktura a krize. Je řešením PPP? Stavební veletrhy se na brněnském výstavišti uskuteční v termínu od 12. do 16. dubna souběžně s veletrhem interiéru a bydlení MOBITEX. Loni se na stavební veletrhy přišlo podívat 80 541 zájemců z 36 zemí.