Náklaďák smetl na přechodu dvě děti

Děti z mateřské školy přecházely přes přechod pro chodce. Dvě z nich srazila nákladní Avie.

Vážnou dopravní nehodu vyšetřují brněnští policisté ve Fryčajově ulici v brněnských Obřanech. V úterý 14. září krátce před desátou dopoledne tam řidič nákladní Avie na přechodu pro chodce srazil dvě pětileté děti.

Poslední dvě

Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že přes cestu přecházelo čtyřiatřicet dětí z mateřské školky. V momentě, kdy se blížilo zpomalující nákladní auto, byla část dětí ještě na chodníku.

„V poslední chvíli ještě stačily obě učitelky zareagovat a duchapřítomně strhly většinu dětí z jízdního pruhu zpět na chodník a na druhou stranu silnice,“ řekl brněnský policejní mluvčí Pavel Šváb.

Obě děti skončily v nemocnici, pětiletá dívka utrpěla velmi vážná zranění, stejně starý chlapec měl více štěstí, jeho zranění se nezdají příliš vážná.

Havarijní stav?

Podle orientační dechové zkoušky nebyl dvaačtyřicetiletý řidič pod vlivem alkoholu. Náklaďák teď budou zkoumat znalci, na první pohled to ale vypadá, že bylo ve špatném technickém stavu.

„Na místě neštěstí zasahoval i policejní psycholog, který obě rodiny o události informoval a poskytoval pomoc i dalším svědkům dopravní nehody,“ doplnil Šváb.

Smrt pod koly

Tragická dopravní nehoda se stala také v pondělí 13. září krátce po čtrnácté hodině v Brně-Novém Lískovci. V Oblé ulici tam pod koly auta Škoda Yetti zahynula devětašedesátiletá chodkyně. Přejela ji stejně stará řidička, která se po nehodě zhroutila.