Něco se muselo stát, ví trenér Paleček

Titul a pak už nic. Mise hokejového trenéra Josefa Palečka v Karlových Varech skončila.

Hned první rok na lavičce Karlových Varů dovedl svůj tým historicky prvnímu titulu. Další sezonu v Karlových Varech však už Josef Paleček nedokončí.
Z dvanácti zápasů na domácím ledě prohrála Energie devětkrát, poslední čtyři nezdary následovaly těsně za sebou. Po zápase se Spartou si musel Paleček vyslechnout: „Už s vámi nepočítáme, trenére.“

Dveře má vždy otevřené

„Bohužel se zatím našemu týmu nepodařilo ani zdaleka navázat na výsledky dosahované v loňské sezoně. Výkony týmu zcela neodpovídají tomu, jaké jsou pro hráče vytvořené podmínky, zázemí a jakou má podporu všech partnerů a fanoušků z celého Karlovarského kraje. Proto jsme se rozhodli odvolat trenéra, který se velmi výrazně podílel na zisku historického mistrovského titulu pro Karlovy Vary. Musím zdůraznit, že si vysoce profesionální práce pana Palečka nesmírně vážíme a děkujeme mu za ni. Obrovsky nás mrzí, že jsme museli k tomuto kroku přistoupit. Dveře v našem klubu bude mít vždy otevřené,“ stojí v oficiálním vyjádření klubu ústy jeho manažera Miroslava Vaňka.
„Výsledky jsou už jednou takové, nějaká změna musela přijít. Tak přišla,“ smířil se s osudem Josef Paleček.
V kanceláři hlavního trenéra v KV Aréně si sbalil věci a odporoučel se domů do Pardubic. Za rodinou, za vnoučaty. Vyčistit si hlavu od hokeje. A že po začátku sezony v Karlových Varech má co čistit.
Společně s Vaňkem dobře ví, že jen změnou trenéra to v Karlových Varech skončit nesmí. Vyhazov protřelého kouče by byl totiž k ničemu. „Něco je sice v jednání, zatím je ale situace taková, jaká je. Vedení už zvolilo tuhle cestu, takže není co řešit,“ říkal Paleček k plánovaným změnám v hráčské kabině bezprostředně po svém odvolání.
„Po nástupu nového hlavního trenéra mu bude dán prostor pro poznání týmu a vyhodnocení situace. V případě, že bude požadovat změnu či posílení v kádru, budou ze strany klubu následovat další kroky k oživení týmu a zlepšení situace. zásahy do složení týmu chceme důkladně konzultovat až s novým trenérem,“ říká Vaněk.

Trnitá cesta

Tím je od úterý Pavel Hynek. „Promluvím si s lidmi kolem týmu, obrázek si pak ale musím stejně udělat sám. Novináři kolem hlavních příčin karlovarských neúspěchů stejně napsali strašně moc, teď se budu moct sám přesvědčit o tom, jestli to tak ve skutečnosti je,“ plánoval Hynek s nástupem do funkce.
Co měl na mysli? Příčiny bídného vstupu extraligového mistra do sezony jsou notoricky známé: sice krásné, ale komorní prostředí nové arény, bídná forma hlavních opor včetně nerozehraného kapitána Václava Skuhravého, a především téměř kompletně nová obrana, která potřebuje podstatně víc času na sehrání než se původně zdálo. Tedy pokud se vůbec někdy sehraje. „Věděli jsme, že to nebude takové jako předtím. Počítali jsme ale s tím, že nějak si už poradíme. Jenže to se bohužel nestalo. Některé z posil nesplnily naše očekávání,“ přiznal také později Paleček.
S tím vším si musí Pavel Hynek v Karlových Varech poradit. Mladého kouče čeká pořádně trnitá cesta. Tak pravou nohou.