Nedvědové budou v Kolíně zase spolu

Koncert dvou legend folkové hudby nese název Vzácné setkání.

Po čase se hudebníci František a Jan Nedvědové představí divákům opět pohromadě.

Místem setkání je kolínský městský společenský dům ve středu 14. října od sedmi hodin večer. Oba bratři tady kdysi hrávali ve skupině Brontosauři.

Pak brázdili republiku společně a pod křídly Petra Novotného si dokonce troufli na pražský strahovský stadion. Jenže pak se něco zlomilo. Jan byl nemocný, František začal zpívat převzaté skladby a koncertoval s kapelou Druhé podání. Po nemoci se opět na prkna vrátil Jan.

„S bratrem jsme se potkávali celá léta. Nikdy jsme nebyli tak rozhádaní, jak se říkalo. Občas ale mezi námi něco bylo. Víc hrát spolu jsme spolu začali zase asi před rokem,“ říká Jan Nedvěd a prozrazuje program koncertu.

„Bude to průřez celou naší kariérou. Zahrajeme to nejlepší, co jsme kdy udělali,“ slibuje Jan Nedvěd.
Mezi skladbami, které zazní nejen v interpretaci obou bratrů, ale i za doprovodu kapely, bude i písnička Podvod.

Jan Nedvěd ovšem říká, že na vlastní kůži podvod nikdy nezažil.

„Ne, takhle hrubé to nikdy nebylo. Ani z mojí strany, to mě naučil táta. Třeba s ženami. Ženské jsem prostě řekl – hele, já s tebou nebudu, už tě nemám rád. Bylo to vždycky sice smutné, ale přímé. Tak jsem se rozešel i se svojí ženou. Odešel jsem z domu a tři měsíce čekal, jestli se něco nemůže změnit. V bulváru se pak objevilo, že Jan Nedvěd odešel od manželky s mladou milenkou. To mě bolelo,“ vzpomíná dnes Jan Nedvěd na své citové záležitosti.

Jak to bratrům opět dohromady hraje, ladí a zpívá mohou diváci posoudit už ve středu.