Nejbohatší lidé světa považují vozy Rolls-Royce za velmi dobrou investici

Rolls-Royce Ghost

Rolls-Royce Ghost Zdroj: rolls-royce

„Nejbohatší lidé světa stále investují do luxusních vozů Rolls-Royce. A to i přesto, že panuje strach z globální recese,“ řekl výkonný ředitel značky Torsten Müller-Ötvös v interview pro Automotive News Europe. Podle něj má britská značka vyrábějící luxusní vozy seznam objednávek na měsíce dopředu. V současnosti pracují dělníci v závodě v Goodwoodu na tři směny.

„Rolls-Royce neztrácí svoji hodnotu. Právě naopak. Vozy naší značky reprezentují cenný dlouhodobý majetek. Zvláště nyní, v časech nejistých investičních příležitostí,“ uvedl Müller-Ötvös a dodal, že zhruba 70 procent všech vyrobených vozů Rolls-Royce je stále ještě pojízdných.

Na dotaz, zdali si myslí, že Rolls-Royce nepodlehne současnému trendu, kdy si zákazníci kupují menší a úspornější automobily, kategoricky odpověděl: „Ne.“

„Počet nejbohatších lidí na světě roste. V současnosti jich je kolem 90 tisíc a očekáváme, že během deseti let to číslo vzroste na 125 tisíc. Už jen tento fakt ve mně vyvolává oprávněný optimismus do budoucnosti, o naši značku se rozhodně nebojím,“ doplnil Müller-Ötvös.

Loni Rolls-Royce prodal rekordní počet 2711 vozů a představitelé automobilky, kterou vlastní BMW, očekávají, že i letošní rok bude rekordní.

Značku RR přijel podpořit do Frankfurtu na autosalon
i Rowan Atkinson (vpravo).Značku RR přijel podpořit do Frankfurtu na autosalon i Rowan Atkinson (vpravo). | rolls-royceZnačku RR přijel podpořit do Frankfurtu na autosalon i Rowan Atkinson (vpravo).