Největším akcionářem Orca se stanou fondy kolem Morgan Stanley

Největším akcionářem developerské společnosti Orco Property Group se stanou fondy kolem společnosti Morgan Stanley Real Estate Investing (MSREI). Orco se s nimi dohodlo, že v rámci privátního úpisu vydá tři miliony akcií a fondy pak budou v Orku vlastnit přibližně 18,7 procenta akcií. Finanční podrobnosti celé transakce, o níž informovalo Orco, ale nebyly oznámeny.

Orco v tiskové zprávě uvedlo, že MSREI za zmíněné akcie zaplatí prostřednictvím příspěvků svých podílů ve společnostech Orco Germany a Endurance Real Estate Fund. Orco pak zvýší svůj podíl ve společnosti Orco Germany na zhruba 87,3 procenta akcií. Adekvátně zvýší i podíly ve fondech ze skupiny Endurance Real Estate Fund.

„Společnost Orco Property Group postoupila se strategií, která počítá s upevněním kontroly nad portfoliem Orco Germany zaměřeným na investice v Berlíně. Je to součást strategie Orka zaměřit se na činnost ve čtyřech městech, a to v Berlíně, Praze, Varšavě a v Budapešti,“ píše se v tiskové zprávě. Orco se v posledních letech potýkalo s vysokým zadlužením. Kvůli dluhům se nacházelo přes rok v režimu soudní ochrany před věřiteli. Loni v květnu ale obchodní soud v Paříži schválil firmě obchodní plán, který zahrnuje splacení dluhu společnosti do roku 2020.