Nejvyšší budova v Brně přijme první nájemce v dubnu

Nově postavená nejvyšší budova v Brně Spielberk Tower B je vysoká 85 metrů a má 20 podlaží. Pro budoucí nájemce je připraveno 499 parkovacích míst a technické či skladovací zázemí na třech podzemních úrovních. Prvním nájemcem budovy je firma Honeywell, která začne prostory využívat na začátku dubna, uvedla investorská společnost CTP.

Společnost Honeywell si ve Spielberk Tower B pronajala dvě podlaží, pracovat zde bude zhruba 100 zaměstnanců této firmy. „Věříme, že brzy dojde k uzavření dalších smluv na pronájem s potenciálními klienty, s kterými jednáme. Moderní a atraktivní prostory jsou vhodné jak pro sídla velkých společností, tak i pro menší firmy, které hledají reprezentativní prostory,“ řekl ředitel společnosti CTP Remon Vos.

Spielberk Tower je součástí administrativního areálu Spielberk Office Centre, v kterém zbývá dokončit ještě hotel. Spielberk Tower B je první tzv. zelenou budovou v Brně. Stavba byla konstruována v souladu se standardy ISO 14001 a BREEAM. Nová dominanta poblíž středu města je aktuálně pátou nejvyšší budovou v České republice. Zřejmě ještě letos ji ale ve stejné lokalitě přeroste AZ Tower, který se má se 111 metry stát nejvyšším mrakodrapem v Česku. Stavba, jež má být dokončena v polovině roku 2013, je už přibližně z 50 procent pronajata.

CTP patří mezi přední developery komerčních nemovitostí v Česku. Hlavní činností společnosti je síť 36 CTParků, které se nacházejí po celé ČR, Slovensku, Rumunsku a Polsku. Další součástí aktivit společnosti je Axis Office Park a CTZone (inteligentní řešení pro malé a střední podnikatele). Ve výstavbě je administrativní projekt IQ Ostrava. Celková plocha, kterou CTP provozuje, představuje 1,758 milionu čtverečních metrů, očekávaný příjem z pronájmu pro rok 2012 činí 110 miliónů eur.