Někteří hráči jsou venku poloviční

Doma skvělí. Venku špatní. Fotbalová Vysočina zatím v nové sezoně ukazuje dvě tváře.

Jako by měl v novém druholigovém ročníku tým FC Vysočina dva zcela rozdílné týmy. Jeden, který doma předvádí velmi dobrý fotbal, baví diváky a pravidelně sbírá body.
A pak ten druhý, který vyjíždí zásadně jen k utkáním na hřiště soupeřů a vozí jednu porážku za druhou…

Kouč: „To už je snad zralé na psychologa“

Dalším důkazem bylo utkání 11. kola, v němž jihlavští fotbalisté prohráli v Třinci těsně 0:1.
„Mezi naší hrou doma a venku je diametrální rozdíl. Jsme týmem dvou tváří. Někteří hráči jsou mimo náš stadion poloviční, to je snad zralé na psychologa,“ kroutí nevěřícně hlavou hlavní trenér FC Vysočina Luboš Urban.
Vypadá to, že hned po překročení hranic kraje Vysočina někdo odebírá hráčům Jihlavy tolik potřebnou sebedůvěru.
„To je pravda, sebevědomí nám venku opravdu hodně chybí. Soupeři trestají naše časté individuální chyby. Většinou inkasujeme jako první a potom už nedokážeme zápas otočit či alespoň vydolovat bod. Přitom herně na to určitě máme,“ přesvědčuje trenér. V sobotu dopoledne padl v Třinci jediný gól zápasu už v 17. minutě, kdy se přesně trefil Maroši. „V chladném ranním počasí uprostřed mlhy jsme působili zmrzle,“ uznává Urban. „Ve druhé části se naše ofenziva s příchodem Krutého a později i Bači zlepšila. Hrálo se prakticky na jednu branku a vypracovali jsme si množství nebezpečných standardních situací, jenže v Třinci bychom mohli hrát týden, a stejně bychom neskórovali,“ bezmocně krčil rameny.

Jednogólovou porážku se jihlavští fotbalisté pokusí odčinit už v pátek 15. října, kdy se na vlastním trávníku postaví v 18 hodin Mostu.
„Doma má naše hra vyšší parametry, kluci jsou mnohem uvolněnější,“ věří v dobrý konec pátečního zápasu šéf jihlavské lavičky. „A jak jsem už několikrát řekl, tak neúspěchy venku se dostáváme pod tlak. Teď před utkáním s Mostem bude enormní, nic jiného než vítězství nepřichází v úvahu,“ říká kouč Urban.