Němci a Španělé si opět zahrají semifinále

Trenér německého týmu Joachim Löw

Trenér německého týmu Joachim Löw Zdroj: profimedia.cz

Fotbalisté Německa a Španělska potvrzují svou dominanci na velkých turnajích. Na letošním mistrovství Evropy oba celky postoupily do semifinále. Přidaly se tak k Portugalcům, kteří ve čtvrtek vyřadili český tým. Čtveřici semifinalistů doplní Itálie.

Německo postoupilo na velkém turnaji (tedy mistrovství Evropy či světa) do semifinále počtvrté za sebou. „Máme nejmladší kádr s velkými vyhlídkami do budoucnosti. Jsem na hráče hrdý, absolutně si zasloužili zvítězit,“ citovala ČTK německého trenéra Joachima Löwa (na snímku), jenž komentoval čtvrtfinálové vítězství 4:2 nad Řeckem. Německo na turnaji ještě nezaváhalo. Ani v základní skupině, ani proti Řekům.

Podobně suverénně si na posledních turnajích počínají Španělé, kteří před čtyřmi roky vyhráli mistrovství Evropy a předloni i mistrovství světa. Mohou se stát prvním týmem v historii, který vyhraje tři velké turnaje po sobě. Úřadující mistři ve čtvrtfinále porazili Francii, šlo o vůbec první soutěžní utkání, v němž Španělé porazili francouzský výběr. V boji o finále, které je na programu v neděli, se ve středu utkají Španělé s Portugalci, o den později se koná duel mezi Německem a Itálii, která udolala Anglii až na penalty.