Němci přijeli do Brna zachránit noc

Příznivce elektronické taneční hudby na další párty Elektra rozhýbe německé duo Moonbootica.

Německé duo Moonbootica přijelo do Brna s jasným cílem – Save The Night, tedy zachránit noc, udržet tanečníky na parketu a nabít je energií. Save The Night je totiž názvem jejich evropského turné a posledního alba.

Od osmi hodin večer v pátek 1. října začíná další ze série večerů elektro music brněnského klubu Fléda. Aktuální Elektra nese podtitul Coctail season. Fléda fandy elektronické hudby přivítá v novém interiéru, který obohatil druhý stage, na kterém mimo jiné vystoupí němečtí hosté Deep'n'Ruth & Wilhelm.

Hlavní stage je ale vyhrazen hlavní hvězdě večera – duu Moonbootica. Moonbootica je pseudonymem hamburských DJs KoweSix a Tobitob. Hudební styl Moonbootica je mixem elektra a house s jemnou inspirací hip hopem.

Název skupiny souvisí s konfekční velikostí obuvi obou hudebníků. Jejich boty velikostí dvanáct i třináct a půl se chtě nechtě blíží velikosti měsíčních bot, které nosí kosmonauti.

Moonbootica vydala řadu singlů a pět alb. Koncertní zvuk dua se od desek výrazně odlišuje – je tanečnější. „Moonbotica sjednocuje prvky, které se jen zřídka vyskytují společně. Krásná hudba, inteligentní, hravá, brutální a svůdná,“ říká o živých mixech dýdžejů Tomáš Ondráček, který má ve Flédě na starost dramaturgii v oblasti taneční hudby.

Skupina příští rok oslaví deset let od vzniku. Celou dobu se řídí jednoduchý heslem. „Hrajeme jen to, co se nám líbí,“ říkají hudebníci

Elektra Coctail Session

pátek 1. října od osmi hodin večer

Hlavní stage

Moonbootica (De)
Orbith
Tvyks
Fly

Magion bar stage:

Deep'n'Ruth & Wilhelm (De)
Click Joe