Neverland, někdejší hájemství zpěváka Michaela Jacksona, získal nový majitel. Za zlomek požadované ceny

Ranč Neverland zesnulého krále popu Michaela Jacksona byl na prodej dlouho. Nový majitel jej získal asi za čtvrtinu dříve požadované ceny.

Ranč Neverland zesnulého krále popu Michaela Jacksona byl na prodej dlouho. Nový majitel jej získal asi za čtvrtinu dříve požadované ceny. Zdroj: Wikimedia

Ranč Neverland zesnulého krále popu Michaela Jacksona byl na prodej dlouho. Původně byla požadaovaná cena 100 milionů dolarů.
S nemovitostí se pojí mimo jiné kontroverzní historie. V roce 2003 byl ranč prohledán kvůli obviněním, že tam Jackson zneužíval děti.
Michael Jackson během svého vystoupení na moskevském stadionu 17. září 1996. Na vrcholu kariéry.
Michael Jackson v Londýně v září 2009.
Leaving Neverland – Čtyřhodinový dokument HBO si posvítil na stinné stránky popové hvězdy Michaela Jacksona.
50
Fotogalerie

Ranč Neverland, který kdysi sloužil jako domov zesnulého popového zpěváka Michaela Jacksona, patří novému vlastníkovi. Za 22 milionů dolarů (473 milionů korun) ho koupil miliardář Ronald Burkle. Vyšel ho relativně levně.

Celá nemovitost s plochou více než deseti čtverečních kilometrů leží poblíž Santa Barbary v Kalifornii a kromě hlavního šestipokojového domu zahrnuje i taneční studio, akvapark, kino pro 50 lidí, jezero či tenisový kurt. Před pěti lety za něj jeho dosavadní správce požadoval 100 milionů dolarů, od té doby se ale prodejní nabídka několikrát snížila.

Ron Burkle, který nemovitost koupil, byl jedním z obchodních poradců Michaela Jacksona. Je známým investorem do supermarketů a spoluzakladatelem investiční skupiny Yucaipa.

S nemovitostí se pojí mimo jiné kontroverzní historie. V roce 2003 byl ranč prohledán kvůli obviněním, že tam Jackson zneužíval děti. V roce 2005 byl zpěvák obvinění zproštěn; o čtyři roky později zemřel po předávkování sedativy. Právě spojení ranče s obviněním ze zneužívání dětí bylo podle médií jedním z hlavních důvodů, proč cena za nemovitost tak prudce klesla.

Z ranče, pojmenovaného podle fiktivního ostrova z knihy příběhů Petera Pana, na němž děti nikdy nedospějí, také zmizela řada atrakcí, které dříve vytvářely Jacksonův pohádkový svět. Pryč je například zoologická zahrada, zábavní park nebo železniční stanice.