Nevracejí se jen povodně, ale i Depešáci

Depeche Mode

Depeche Mode Zdroj: Profimedia.cz

Britští Depeche Mode jsou v ráži a k jejich letošnímu turné po Evropě věnovanému nové desce Delta Machine přidávají druhou evropskou část. Její součástí bude i další pražský koncert 10. února v kryté O2 areně. Poprvé se jedna z nejvlivnějších kapel světové scény v rámci aktuálního turné ukáže v Praze 23. července pod otevřeným nebem pražského stadionu Synot Tip.

„Vzhledem k obrovskému zájmu Depeche Mode průkopníci elektronické hudby oznámili druhou sérii koncertních termínů pro své World Machine Delta Tour,“ uvedl za tuzemskou pořádající agenturu Live Nation Petr Novák. O úspěchu turné svědčí podle organizátorů i to, že téměř všech 38 koncertů aktuální části turné po stadionech a festivalech je vyprodaných, a to i několik týdnů před jejich konáním.

Fanoušci tak budou nyní mít další šanci vidět trio ve složení Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher, a to v rámci jejich turné po krytých arénách, které se uskuteční na konci letošního a začátku příštího roku. Kdy se začnou prodávat vstupenky pro únorový pražský koncert Depeche Mode, zatím není známo. Původně se měly začít prodávat již ve středu, a to v cenových relacích od 1290 do 1790 korun. Jejich prodej byl ale zatím odložen, uvedl Novák.

Z pražského koncertu Depeche Mode v roce 2010

Aktuální první část turné odstartovala 7. května koncertem pod širým nebem v izraelském Tel Avivu. Vidět je mohli již vidět i příznivci na Slovensku, kde se koncert uskutečnil 25. května. Turné obsahuje zastávky ve značné části hlavních měst evropských států včetně Paříže, Londýna, Berlína, Moskvy či Říma a skončí 29. července v Minsku. Následně se turné přesune do severní Ameriky.

Kapela se letos vydala na turné kvůli novému albu po třech letech, kdy v letech 2009 a 2010 absolvovala šňůru 142 koncertů. Tehdy se rovněž zastavila i v Praze, a to rovněž v O2 Areně. V pořadí třinácté studiové album Delta Machine vyšlo letos na jaře. Kapela původem z britského Basildonu od svého vzniku v roce 1980 prodala na celém světě přes 100 milionů nosičů a jejich alba z přelomu 80. a 90. let Music for the Masses a Violator patří k vrcholům elektronické hudby nejen tehdejší doby.