NH Ostrava buduje nový tým

Ladislav Kudela byl u poslední medaile NH Ostrava jako hráč. Nyní, z pozice šéfa, buduje nový tým.

Ladislav Kudela pamatuje ještě jako hráč, když v sezoně 1995/96 získali basketbalisté NH Ostrava medaili. Byla bronzová a bohužel zatím poslední, kterou klub získal. Dnes Kudela ostravskému basketbalu šéfuje a na povedenou sezonu dodnes rád vzpomíná. „Ty vzpomínky se mi vracejí docela často, protože moji rodiče mají na stěně u vchodových dveří plakát týmu, který tehdy v zápase o bronz dokázal porazit Kunín. Pokaždé, když vejdu dovnitř, plakát vidím a usměju se,“ řekl Kudela. V den, kdy Ostravané vybojovali bronzové medaile, si na památku odnesli i síťku z koše. „Po zápase v té euforii jsem řekl našemu masérovi, ať mě vezme na ramena a nůžkama jsem odsřihl síťku. Už ji ale nemám. Teď, když přijedeme do Nového Jičína, tak mi pokaždé říkají, že jsem jim udělal škodu za devětašedesát korun,“ prozradil s úsměvem Kudela.

Ostrava dává šanci neznámým hráčům

V současnosti Kudela šéfuje týmu, který je nejmladší v lize a výsledky zatím nejsou nejlepší. Navzdory tomu je Kudela spokojený. „Sezona se vyvíjí přesně tak, jak jsme si představovali. Začátek byl špatný, ale zvedáme se. Jsem rád, že se nám daří do kádru zabudovávat hráče jako Číž, Zbránek nebo Černoch. Tyto hráče před sezonou nikdo neznal a teď předvádějí dobré výkony. Tato sezóna je také koncipována s výhledem na tři roky dopředu. Mladí hráči mají dlouhodobé smlouvy a věříme, že v budoucnu nám hodně pomůžou,“ sdělil Kudela. Před touto sezonou přišla k týmu nová trenérská dvojice a s tímhle tahem je Kudela spokojený. „Nepochybuji, že dvojice Hummel-Medvecký byl správný krok. Věříme, že soutěž zachráníme a jestli se nám povede uhrát play-off, tak to bude jen bonus navíc a myslím, že také maximum čeho tenhle tým může letos dosáhnout,“ pravil Kudela.

Basketbalisté se nechtějí stěhovat z Tatranu

Po Ostravě se také delší dobu šíří zpráva, že by se basketbalový klub měl přestěhovat do Poruby na zimní stadión Sareza. „Slyšel jsem o tom také a vím, že obvod Poruba má nebo měl zájem, aby se míčové sporty přestěhovaly na Sarezu, ale nám hala Tatran vyhovuje a nechceme z centra města odejít. Hala už má sice svůj věk, ale k ostravskému basketbalu patří a každému soupeři se u nás špatně hraje,“ sdělil Kudela.