Nina Ricci: česká premiéra na přehlídkovém molu

Sladěné kontrasty. Spojení těžších materiálů s lehkými
dodává outfitům Nina Ricci punc originálnosti. Mezi modelkami se objevila mimo jiné Andrea Verešová,
Kateřina Sokolová či Hana Soukupová.

Sladěné kontrasty. Spojení těžších materiálů s lehkými dodává outfitům Nina Ricci punc originálnosti. Mezi modelkami se objevila mimo jiné Andrea Verešová, Kateřina Sokolová či Hana Soukupová. Zdroj: Lukas Hausenblas

Druhý ročník Prague Fashion Weekend nastavil vysokou laťku – vedle bohatého programu představil spolu s butikem Obsession také legendární francouzskou značku Nina Ricci. Jednalo se o úplně první módní show této značky v Česku.

Modely na zimní sezonu 2011/12 zaujmou romantickým, ryze ženským duchem a nadčasovostí. Kreativní ředitel Peter Copping přinesl do kolekce širokou škálu pastelových barev, které podtrhují krásu a hebkost ženské pleti, v kombinaci s kontrastní tmavě fialovou, bordó a černou, která je stále in. Zajímavé je snoubení drahých, luxusních materiálů, jako je těžká vlna či samet, s lehkostí šifonu a krajek. Oba aspekty spojuje precizně vykonstruovaný střih.

„Kolekce je inspirována hlavně baletem,“ říká Monika Ferby, majitelka butiku Obsession, který je výhradním partnerem módního domu Nina Ricci v ČR. Značka vznikla v roce 1932 v Paříži, kde Nina Ricci, původem Italka z Turína, založila svůj módní salon. „Od počátku tato značka reprezentovala extrémní ženskost, luxusní sofistikovaný styl, který byl ale přese všechno uvolněný,“ dodává Monika Ferby.

Autorka je spolupracovnicí redakce

ilustrační fotoilustrační foto | Lukas Hausenblas