Nissan Micra: facelift na oficiálních snímcích

Máme pro vás první kvalitní snímky nové podoby kompaktního modelu Nissan Micra.

Aktuální verze také u českých motoristů oblíbeného modelu Nissan Micra je v pořadí již čtvrtou generací stejnojmenného automobilu a v dohledné době se dočká faceliftu v půli svého plánovaného životního cyklu. Teprve před několika dny jsme vám nabídli dvojici špionážních snímků k této novince, nyní však již můžeme být konkrétnější a nabídnout vám rozsáhlou sadu oficiálních fotografií.

Přímé srovnání: nahoře stávající podoba Micry, dole pak její nový facelift

Nenechte se mást nápisy na vozech na snímcích, na vybraných trzích se Nissan Micra prodává pod jménem March. K těmto trhům patří také Thajsko, jež se stalo první zemí, v níž se novinka dočkala premiéry. Další trhy, včetně těch evropských, budou následovat v nadcházejících měsících. Omlazená Micra je součástí ofenzívy značky Nissan, která se na chvíli odklonila od svých SUV, aby se zaměřila na malé vozy, před několika dny v Ženevě představila například novou generaci modelu Nissan Note.

Na novém faceliftu Nissanu Micra čtvrté generace si všimneme především drobných stylistických retuší zahrnujících hlavně upravenou příď s novými svítilnami, nárazníkem a maskou a upravené zádi s modifikovaným nárazníkem a svítilnami obsahujícími zdroje LED. Při pohledu do interiéru si všimneme hlavně upravené středové konzole s hranatými výdechy ventilace a novými ovladači ventilace a jiných čalounických a obkladových materiálů.

Po stránce motorů zůstane zřejmě vše při starém.