Nosek. Poslední posila ze Zlína

Sedm let ve Zlíně musel hodit za hlavu. Navrch boj o titul. David Nosek je v Karlových Varech.

S týmem dřívějšího karlovarského kouče Venery ještě stihl pěti góly zničit domácí Energii, o rekordní bitce se Spartou si mohl s bývalými spoluhráči už jen zatelefonovat. Jak Zlín likviduje pár kol před play-off jednoho soupeře za druhým, teď už sleduje David Nosek z velké dálky.
Až z Karlových Varů.
„Už to vypadalo, že žádný trejd nebude, a pak se všechno semlelo na poslední chvíli,“ říká karlovarský kouč Pavel Hynek k výměně Noska za svého útočníka Jaroslava Kristka.
Ve Zlíně patřil zkušený obránce dlouhá léta k základu týmu, v kabině měl na lavici už málem vysezený důlek. O to víc ho překvapilo, že odchází do Karlových Varů. „Pokud by byly nějaké signály, dá se s tím lépe smířit. Připravit se na to, alespoň částečně. Sedm let je dlouhá doba a nepříjemná je každá výměna. Všechno se navíc událo strašně rychle. Když to člověk nečeká, je to ještě nepříjemnější,“ vysvětloval už v karlovarské kabině.
Už smířený s výměnou. A natěšený na premiéru v novém dresu. Věděl, že se potřebuje chytit. „Letos to střelecky zatím není úplně ono. Body nějaké mám, není jich ale tolik jako poslední čtyři nebo pět sezon. Doufám, že se to ještě spraví,“ říkal před svým prvním utkáním na ledě Liberce.
„Představoval jsem si tu premiéru o něco lepší,“ připustil pak osmadvacetiletý zadák zklamání. Energie na severu Čech na body nedosáhla. „Chtěli jsme bodovat, ale to se nám bohužel nepovedlo. O zápasu rozhodla první desetiminutovka. Nepovedl se nám úvod, nechali jsme si Liberec odskočit na dva góly a pak už se nám těžko dotahovalo. Navíc se nám nepodařilo vstřelit více než ten jeden gól,“ stýskal si Nosek. Nedokázal si vysvětlit příčinu nepovedeného úvodu, který nakonec stál hosty celý zápas. „Liberec takhle doma hraje, my jsme si to samozřejmě říkali a víme o tom, že začíná domácí zápasy velkým tlakem. Snažili jsme se na to soustředit, ale nějak se nám to nepodařilo,“ kroutil hlavou. On sám byl na ledě u prvního z gólů Libereckých.
„Myslím, že David posila bude. Dává rychle puk od hole, vidí kolem sebe, jen se potřebuje trochu zapracovat do týmu,“ říká o něm Hynek.
Jen aby se mu pak povedlo udržet Noska v týmu. Karlovy Vary měly o bekapraváka zájem už dlouho. Jenže po sezoně mu skončí smlouva, kterou si přivezl ze Zlína, a Vary budou muset vyjednávat o nové. „V celé extralize končí smlouva jen čtyřem obráncům pravákům. Výběr bude minimální,“ tuší už dopředu Hynek velkou tahanici o šikovného obránce. Jak nakonec dopadne?