Nová generace Volkswagenu Polo je tu. Rovnou i ve verzi GTI

Nová generace Volkswagenu Polo

Nová generace Volkswagenu Polo Zdroj: Autorevue.cz

Nová generace Volkswagenu Polo
Nová generace Volkswagenu Polo
Nová generace Volkswagenu Polo
Nová generace Volkswagenu Polo
Nová generace Volkswagenu Polo
24
Fotogalerie

Volkswagen v Berlíně odhalil šesté vydání svého městského hatchbacku polo. Vyrostlo o osm centimetrů.

K zaparkování nové generace Volkswagenu Polo již nebude stačit čtyřmetrový prostor. Právě tuto hranici, která je obvyklá pro třídu městských hatchbacků, totiž šesté vydání tohoto úspěšného modelu největší evropské automobilky poměrně výrazně přesahuje. Konkrétně o 53 milimetrů. Připomínáme, že minulá generace měřila celkově jen 3972 milimetrů.

Ještě více narostl rozvor - o 94 milimetrů na 2564. Navíc se vůz rozšířil - o 69 milimetrů na 1751.

Celé se to projeví jak na místě v kabině, tak i v kufru. Ten má nyní, místo minulých 280, už 351 litrů.

Design auta působí sportovněji. Přibyly ostřejší hrany. Ještě dramatičtější vzhled pak má varianta GTI, kterou již Volkswagen rovněž odtajnil. Tradičním mezistupněm mezi "obyčejným" polem a GTI budou vozy vybavené paketem R-Line.

Auto budou pohánět zejména tříválcové motory - jak atmosférické (1,0 MPI 48 a 55 kW), případně turbomotory 1,0 TSI (70 a 85 kW). Ti, kdo chtějí tankovat naftu, můžou zvolit čtyřválec 1,6 TDI s výkony 59 a 70 kW. A konečně je tu ještě verze na pohon CNG. Ta má pod kapotou opět litrový tříválec - konkrétně 1,0 TGI s 66 kW. Spojené budou buď s pětistupňovou manuální převodovkou - to v případě slabších verzí, u těch silnějších půjde volit mezi šestistupňovou přímo řazenou nebo sedmistupňovou dvouspojkovou DSG. Zatím výkonovým vrcholem bude benzinový přeplňovaná patnáctistovka s výkonem 110 kW - 150 koní.

Standardně se bude do vozu montovat systém start&stop a systém rekuperace brzdné energie. Vůz bude jezdit na kolech s průměrem ráfku od čtrnácti do osmnácti palců.

Ceny a seznam prvků výbavy v jednotlivých verzích zatím Volkswagen neodtajnil. Do vozu ale bude možné získat adaptivní tempomat, automatický parkovací asistent, systém pro sledování vozů v mrtvém úhlu, bezklíčkové odemykání a startování, digitální přístrojový panel, adaptivní tlumiče a rovněž světlomety kompletně složené z LED.