Nové antigenní rychlotesty na bázi koloidního zlata - další možnost testování?

Zdroj: MEDICAL PROTECT

Na českém trhu jsou nově k dostání vysoce kvalitní antigenní rychlotesty 2v1 SANSURE pro detekci Covidu-19. Testy jsou nejen rychlé a šetrné, ale díky tomu, že fungují na bázi koloidního zlata, dokážou také kvalitně a spolehlivě detekovat antigen N-proteinu SARS-CoV-2.

Tyto antigenní rychlotesty slouží k testování osob, u kterých je podezření výskytu COVID-19, a to buď metodou výtěru z přední části nosu (přičemž zde platí výjimka Ministerstva zdravotnictví pro samotestování) či výtěrem z nosohltanu – tuto metodu ovšem může provádět pouze odborně vyškolený zdravotnický personál. Výsledek testu je znám do patnácti minut. 

Výsledky senzitivity a specificity

Bylo provedeno srovnání antigenního rychlotestu SANSURE s PCR metodou u 1 132 vzorků, přičemž 491 vzorků bylo pozitivních a 641 negativních. Byla zjištěna 98,4% senzitivita a 98,1% specificita s celkovou shodou 98,23 %. Výsledky testů byly známy během 10–15 minut.

MEDICAL PROTECT, s.r.o. – jediný distributor v ČR

Brněnská firma MEDICAL PROTECT, s.r.o. získala 29. dubna 2021 výjimku od Ministerstva zdravotnictví dle §4 odst. 8 nařízení vlády č.56/2015 Sb. s platností od 1. května 2021, která ji opravňuje uvést na český trh a za účelem samotestování laickou veřejností (pouze metodou odběru z přední části nosu) antigenní rychlostesty SANSURE. Výjimku lze nalézt pod číslem: 15854/2021-2/OLZP.

Společnost MEDICAL PROTECT má řádné oprávnění od výrobce SANSURE BIOTECH INC na základě povolovacího dopisu (Letter of Authorization), díky němuž může firma uvést zmíněné antigenní testy na český trh, registrovat je a dále je prodávat. Testy mají prohlášení o shodě jak od výrobce, tak od firmy MEDICAL PROTECT.

Díky této výjimce a řádnému oprávnění se firma MEDICAL PROTECT stala jediným řádně schváleným distributorem vysoce kvalitních a spolehlivých antigenních testů značky SANSURE určené k samotestování laickou veřejností v České republice. Tyto antigenní testy jsou zároveň v plné výši propláceny zdravotními pojišťovnami. Vaše firma tak nemusí nic doplácet.

Díky tomu, že je společnost MEDICAL PROTECT řádně registrovaná na SÚKL i Ministerstvu zdravotnictví coby dovozce a distributor diagnostických zdravotnických prostředků in vitro, můžete mít jistotu, že se jedná o solidního a ověřeného distributora. Testy samotné jsou též řádně registrovány jak na SÚKL (ev. č. 00971050), tak na Pharmdatech.

Důležité: Dotace 60 Kč/test

Je důležité poznamenat, že pokud odběratel nakoupí antigenní testy, které jsou uvedené a schválené v seznamu Ministerstva zdravotnictví od jiného subjektu než schváleného distributora nebo dovozce těchto testů coby prvního článku v řetězci, zdravotní pojišťovny dotaci 60 Kč/test z dotačního programu určeného pro testování zaměstnanců na pracovišti nevyplácí.

Více informací o tomto spolehlivém a kvalitním rychlotestu od společnosti SANSURE si můžete přečíst v provedené klinické studii. Firma MEDICAL PROTECT zároveň garantuje rychlé dodání testů k odběrateli, a to už do 24 hodin.