Nové písně Toxique v 101010

Uznávaná česká kapela Toxique vyráží na turné k nové desce Tips for Grown Up Kids. Zbrusu nové skladby uslyší jako první publikum v kulturním centru ve Vratislavicích.

Novinky naživo muzikanti představí ještě před křestem desky, který proběhne v Praze až začátkem března. Toxique ve Vratislavicích v kulturním centru 101010 vystoupí už 23. února od půl osmé večer.

Kapela s excentrickou zpěvačkou Klárou Vytiskovou a neobvykle propracovanou show s extravagantními kostýmy a dalšími rekvizitami na sebe strhla pozornost v roce 2008, kdy se ucházela o reprezentování České republiky v soutěži Eurovision Song Contest. „Cédéčko Toxique jsem si bez váhání koupila po tom, co jsem poprvé slyšela jejich Two Sides. V životě jsem nic tak energického, vtipného a přitom profesionálního u nás neviděla a neslyšela. Ačkoli se mi víc líbila první deska, jsem zvědavá, s čím přijdou tentokrát,“ prozradila Jana Machalová z Liberce.

Skupinu tvoří Patrik Karpentski, Viliam Béreš, Jan Lstibůrek, Roman Vícha a charismatická zpěvačka a frontmanka Klára Vytisková. V roce 2008 vyšlo jejich úspěšné první album Toxique. Kritici pochválili i druhé album Outlet People. To bylo o poznání elektroničtější a tanečnější než to první. Kapela se původně inspirovala tvorbou Amy Winehouse a Stevieho Wondera. Od jazzových a bluesových prvků se nyní přes retro-pop dostala až k taneční hudbě a DJingu.

Na začátku letošního března vyjde jejich třetí deska. Podle manažerky Magdy Danel se bude jednat o veselou taneční hudbu: „V uplynulém roce byla všechna vystoupení laděná do černé a bílé, pracovali jsme s maskami. S novým albem se kapela přibližuje posluchačům. Show bude hodně barevná a živá, abychom publikum roztančili po zimě a připravili se na jaro.“

Už třetí řadové album

Na pódiu zaznějí známé písně z předchozích desek, ale nebudou chybět ani zcela nové skladby. „Rozhodně fanoušky neošidíme o známé věci, aby si mohli s námi zazpívat, ale přibližně pět nových pecek zařadíme,“ dodala Danel. Na albu Tips for Grown Up Kids hostuje i Ewa Farna a britský zpěvák Justin Lavash, kteří se na koncertech neobjeví. Kapela to však zájemcům bohatě vynahradí po koncertě. „Koncert bude trvat asi hodinu a půl, a jen co se kapela trochu upraví, přijde mezi hosty na bar a začne afterparty. Pustí písničky, které mají rádi, a poklábosí s lidmi,“ prozradila manažerka skupiny Toxique.

Vstupenky stojí dvě stě padesát korun a všechny budou na stání. „Vítané jsou i děti. Ty zaplatí v předprodeji pouze polovinu. Vstupenek bude dostatek i na místě,“ řekl referent programu vratislavického kulturního centra Roman Dobeš.

TOXIQUE - JARNÍ TOUR

23. února 2012 v 19.30 v KC 101010

Nad Školou 1675
463 11 Liberec 30
Vratislavice

• Vstupné 250 korun, studenti 150, děti 125
www.toxique.cz