Novinky od HTC: dualSIM Desire SV a One SV s LTE

HTC Desire SV

HTC Desire SV Zdroj: Repro MobilMania.cz

HTC představuje dvojici novinek s podobným názvem a stejným designem. Lišit se budou výbavou a také uvedením na odlišné trhy.

HTC rozšiřuje vlajkovou rodinu smartphonů s Androidem, kterou od začátku letošního roku označuje jako One. Novým modelem je HTC One SV, který se svou specifikací řadí těsně pod model One S, oproti němu ale nabídne podporu sítě LTE. Design je bohužel inspirován spíše levnějšími modely řady Desire, proto se nedočkáme kovových, nýbrž plastových zad telefonu.

Smartphone dostane operační systém Android ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich a známou grafickou nadstavbu Sense 4. O výkon se postará dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 MSM8230 s dvěma jádry Krait o taktu 1,2 GHz. V čipsetu je zároveň osazena grafika Adreno 305. Výkonnostně tato sestava umožní streamování videa ve vysoké kvalitě, hraní náročných her i chod většího počtu aplikací najednou.

HTC One SVHTC One SV | Repro Zive.czHTC One SV

Model HTC One SV je věrný designovému směru tchajwanských androidů za zhruba posledního půl roku. Monobloková konstrukce, zaoblené rohy a mírně zakulacená záda, tak vypadal už Desire C, Desire X, One X+ a další. Dotykový Super LCD2 displej s úhlopříčkou 4,3 palce je zasazen do polykarbonátového těla. To je sice pevné a měkké na dotek, ale elegance hliníkového One S nedosahuje. HTC u One SV alespoň pokovilo obvodový lem telefonu. Zadní kryt může být v bílé, modré nebo červené barvě.

Tři barevné varianty HTC One SVTři barevné varianty HTC One SV | Repro MobilMania.czTři barevné varianty HTC One SV

HTC One SV má podobný fotoaparát jako předchozí modely řady One. Nechybí vylepšené funkce jako například VideoPic, díky níž lze natáčet video a zároveň pořizovat snímky. Funkce Continuous Shooting umožňuje jedním stisknutím spouště fotit v rychlém sledu za sebou. Pokročila také schopnost zachytit kvalitní snímek i za zhoršených světelných podmínek. Hlavní pětimegapixelový fotoaparát má světelnost f/2.0 a dokáže pořizovat panoramatické snímky nebo natáčet Full HD video 1 080p. Přední kamerka má rozlišení 1,6 Mpx. O zvukový výstup se opět stará systém Beats Audio.

HTC Desire SVHTC Desire SV | Repro MobilMania.czHTC Desire SV

HTC zároveň představilo designově totožný model HTC Desire SV, který namísto antény pro LTE sítě nabídne podporu pro dvě SIM. Má také poloviční vnitřní paměť, pouze 768 RAM a o něco slabší procesor Snapdragon S4 MSM8225. Fotoaparát má rozlišení 8Mpx, ale nižší světelnost f/2.2. HTC prozatím s tímto modelem pro český trh neuvažuje. HTC One SV se však do tuzemských prodejen dostane, a to v průběhu prvního čtvrtletí 2013. Cenu zatím neznáme.

Smartphony HTC v současnosti dostupné na českém trhu:

HTC Wildfire S: 2 969 Kč až 5 612 Kč HTC One V: 4 725 Kč až 8 765 Kč HTC One X: 9 740 Kč až 18 443 Kč HTC Desire C: 3 495 Kč až 6 308 Kč HTC Desire X: 5 990 Kč až 8 415 Kč HTC One S: 8 145 Kč až 14 482 Kč

Další výrobky najdete na Hledejceny.cz

Zdroj: MobilMania.cz