Nový bytový projekt oživí vltavské nábřeží v pražských Modřanech

V pražských Modřanech na ploše zhruba 160 tisíc metrů čtverečních vyroste nový bytový komplex NeoRiviera. Na realizaci se podílejí dvě významné developerské společnosti. Neocity Group zajistí rozvoj většiny pozemků, první fázi výstavby bytů Skanska.

První fáze zahrnuje výstavbu čtyř nových bytových domů s odpovídajícím počtem parkovacích stání, kvalitních chodníků a příjezdových komunikací. V rámci celého projektu má v Modřanech vyrůst přes dva tisíce nových bytů. Budovy díky omezené výšce a zajímavé architektuře citlivě zapadnou do stávající zástavby této pražské čtvrti. Obytné zázemí doplní menší administrativně obchodní objekt i relaxační a sportovní plochy. Výrazné uplatnění zde nalezne zeleň, která vyplní vnitrobloky jednotlivých budov, čímž vznikne celé zelené náměstí. Projekt tak výraznou měrou zasáhne do rekultivace jednoho ze současných pražských brownfieldů.

„Je nám ctí, že si Skanska při svém rozhodování vybrala právě první fázi projektu NeoRiviera. Uvedená skutečnost je dokladem toho, že strategie naší společnosti v České republice je správná a je zaměřena pouze na ty nejatraktivnější lokality a projekty. NeoRiviera je značně rozsáhlý projekt, který budeme dále postupně rozvíjet v následujících letech,“ uvedl Odded Ber, generální ředitel Neocity Group pro Českou republiku. Vybudování první fáze projektu má přijít zhruba na 100 milionů korun.