Nový iPhone 6 dorazí na český trh příští týden, na Slovensko přijde později

Nové telefony iPhone 6 a iPhone 6 Plus se začnou v Česku prodávat 24. října 2014

Nové telefony iPhone 6 a iPhone 6 Plus se začnou v Česku prodávat 24. října 2014 Zdroj: CTK

Apple představil nový iPhone 6
Apple představil nový iPhone 6
Apple představil nový iPhone 6
Apple prezentuje nový iPhone 6. Řeč je o novém procesoru Apple A8, což úzce souvisí s výdrží baterie.
Nový iPhone údajně neztrácí výkon s tím, jak se zahřívá. Stejný problém řeší všichni výrobci telefonů.
9
Fotogalerie
Nové chytré telefony iPhone 6 a 6 Plus od Apple se začnou v Česku oficiálně prodávat v pátek 24. října, tedy více než měsíc po uvedení v USA.

Česko bude ve skupině 36 zemí, kam nový iPhone postupně během října dorazí. Ve stejný den se začne prodávat i v Polsku, na Maltě nebo v Jihoafrické republice. Na Slovensko nebo do Maďarska přijde až o týden později.

V USA, Německu, Velké Británii a na několika dalších trzích se telefon začal prodávat 19. září. Během prvního víkendu firma prodala přes deset milionů přístrojů. Celkově bude na konci října v obchodech v 69 zemích a do konce roku má být dostupný ve 115 zemích. Má tak jít o nejrychlejší uvedení iPhonu na trh.

Galerie: Apple představil nové telefony 9. září 2014

Potíže na startu

Přístroje mají výrazně větší displej než jejich předchůdci. Jsou také rychlejší a jejich baterie mají delší životnost. Telefony měly při zahájení prodeje problémy s operačním systémem a podle některých informací od uživatelů se mohou při nošení v kapse ohýbat.

V Česku je zatím iPhone 6 k dostání jen u dovozců z jiných evropských zemí. Jeho cena u nich začíná na zhruba 21.000 Kč. Operátoři a oficiální prodejci zatím ceny neoznámili.