Nový iPhone zná české ceny, prodej začne v pátek

iPhone 6

iPhone 6 Zdroj: Omar Jordan Fawahl, Flickr.com (CC BY-SA 2.0)

Apple představil nový iPhone 6
Apple představil nový iPhone 6
Apple představil nový iPhone 6
Apple prezentuje nový iPhone 6. Řeč je o novém procesoru Apple A8, což úzce souvisí s výdrží baterie.
Nový iPhone údajně neztrácí výkon s tím, jak se zahřívá. Stejný problém řeší všichni výrobci telefonů.
9
Fotogalerie
Operátoři začali v předprodeji nabízet iPhone 6, do vybraných prodejen dorazí o půlnoci ze čtvrtka na pátek. Cena iPhone 6 bez závazku bude na prodejnách začínat na 18 240 korun, což je o necelou tisícikorunu nad startovací cenou předchozího modelu 5S.

T-Mobile nabízí iPhone 6 se 16 GB paměti k objednání za 16 699 korun při uzavření smlouvy na dva nebo tři roky. Cena bez tarifu v prodejnách bude začínat na 18 299 korunách. Objednávky začne přijímat od půlnoci z dneška na úterý.

O2 bude iPhone nabízet od 18 240 korun nebo za měsíční splátku 760 korun. Větší iPhone 6 Plus bude u operátora od 21 120 Kč. „O nové telefony se dá očekávat opravdu velký zájem. Jen během prvních pár dnů, kdy jsme spustili předregistrační formulář, projevilo svůj zájem více než tisíc lidí. Možnost předobjednávky proto vzhledem k dodávkám dáváme přednostně stávajícím i novým zákazníkům O2 mobilních tarifů s daty,“ uvedl mluvčí O2 Martin Žabka.

Představení nového iPhonu 6

Vodafone zahájil předprodej nového telefonu již v pátek. Telefon prostřednictvím internetového obchodu nabízí od 13 077 Kč a zbytek na 18 měsíčních splátek. Celková cena se odvíjí podle zvoleného tarifu. Běžná cena na prodejně bude začínat na 18 577 korunách. Noční prodej zahájí firma v prodejně v Praze na Václavském náměstí a v Brně v Masarykově ulici.

Další prodejci přicházejí s podobnou cenou

Vedle operátorů nabídnou iPhony i velké řetězce s elektronikou. Například Alza.cz telefon nabízí v rámci předobjednávek od 18 390 Kč, ElectroWorld přišel se startovací cenou o jednu korunu nižší.

U šedých dovozců se iPhony 6 prodávají od zhruba 21 tisíc korun. Do Česka se telefony oficiálně dostanou více než měsíc po uvedení v USA, Velké Británii a několika dalších trzích.

Přístroje mají výrazně větší displej než jejich předchůdci. Jsou také rychlejší a jejich baterie mají delší životnost. Telefony měly při zahájení prodeje problémy s operačním systémem a podle některých informací od uživatelů se mohou při nošení v kapse ohýbat.