O hospodách a lidech
Jste to, co jíte. Ale také způsob, jakým stolujete, je hodně důležitý.
Ostravské podniky a jídelny vás nakrmí kuřecím prsem s broskví a hranolkami, ale třeba i čistě vegetariánským jídlem. A úroveň prostředí je opravdu různá. Já si myslím, že je jedno, co si dáte. Ale když už jdete na menu, mějte na paměti, že máte polední pauzu a to je čas na odpočinek. Kdo pracuje v prostředí plném stresu, sotva se odreaguje v zakouřené hospodě, kde je kravál a naštvaná servírka. Před časem jsem těmhle podnikům definitivně řekla ne. Ne, že by mě bavilo chystat si jídlo do krabičky, ale takhle mám pocit, že ho připravoval někdo s láskou. A nebo si skočím do vegetariánské restaurace, kde hostům pouštějí uklidňující hudbu a jídlo vaří s nadšením.