O vlastnictví kina měl rozhodnout soud

Měl to být soudní spor, který mohl mít vliv na další osud kina Panasonic. Ze soudu však sešlo.

Občanské sdružení Drahomíra v čele s provozovatelem kina Pavlem Škapíkem žalovalo manžele Milutina a Aidu Peričovy, kteří v jednu chvíli byli majiteli kina. Jádrem sporu bylo, komu má kino patřit.
„Sepsal jsem rozhodnutí o zastavení řízení, protože došlo ke stažení žaloby,“ uvedl soudce Okresního soudu v Karlových Varech Radek Černovský.
„Ano, žalobu jsem stáhl, ale nechci teď komentovat ani své důvody, ani své další kroky,“ potvrdil Škapík. Škapíkovi prodaly Vary kino, tehdy ještě Drahomíru, v roce 2005. Podmínkou smlouvy bylo, že se tam budou promítat filmy nejméně dalších deset let. Škapík kino upravil na kulturní centrum se špičkovou technikou.
„Pan Perič se stal majitelem budovy na základě dohody, úzce související s úpravami kina. Její součástí byla i podmínka garantující vrácení nemovitosti do mého vlastnictví poté, co u něj nebudu mít žádné pohledávky. Podmínku jsem splnil v červnu minulého roku a očekávám, že druhá strana dohodu také dodrží,“ vysvětlil v létě Škapík.
„Dohoda, kterou zmiňuje pan Škapík, mi není známa. Zároveň nevím nic o žádném zpětném odkupu nemovitosti, na který by měl pan Škapík jakýkoliv nárok,“ reagoval na Škapíkovo vysvětlení Perič. Ten kino na jaře prodal. Škapík má nájemní smlouvu do prvního čtvrtletí 2011.