Obliba japonského čaje Matcha Tea strmě stoupá díky moderní přípravě

Matcha Tea

Matcha Tea Zdroj: ČTK

Kyosun s.r.o. je jedním z největších dovozců čaje matcha v Evropě. Cestu na vrchol mu dláždil zejména důraz na kvalitu a péči o zákazníky. I proto byl produkt Bio Matcha Tea Harmony už podruhé oceněn zákazníky jako Produkt roku na portálu Heuréka.cz.

Japonský zelený čaj matcha se stává čím dál oblíbenějším a ekonomické odhady mu předpovídají velkou budoucnost. Široké spektrum zdravotních benefitů spolu s všestranným využitím jak v nápojích, tak i potravinách, z něj dělá superpotravinu 21. století.

Co je Matcha Tea?

Matcha je sametově jemný prášek z japonského zeleného čaje, který byl ještě donedávna používán hlavně jako součást japonského čajového obřadu. V posledních letech však o matcha projevují zájem i jiné země a jeho popularita raketově roste. Tento čaj se pěstuje unikátním způsobem: čajové plantáže se 20 dní před sklizní zakryjí plachtami, aby k listům čajovníku dopadalo minimum slunečního světla. Rostlina začne produkovat velké množství chlorofylu a listy tak získají vysoký obsah antioxidantů. Listy se usuší, pečlivě se z nich odstraní žilnatina a následně se žulovými kameny semelou na hladký prášek. Tato technologie je stará více než 800 let, je časově náročná, ale jen díky ní si čaj udrží vysoký obsah bílkovin, vitamínů, minerálů a aminokyselin. Čajový prášek se ve vodě nerozpustí a lidské tělo tak může plně využít všech jeho benefitů.

Matcha TeaMatcha Tea | ČTK

Aby Kyosun s.r.o. tento unikátní čaj přiblížil zákazníkům, byla zavedena síť Matcha Pointů, partnerských provozoven, které představují vybraní velkoobchodní partneři této firmy a které disponují plnohodnotným sortimentem všech produktů Matcha Tea. Tito prodejci mohou zákazníkům produkty osobně představit a vysvětlit jim rozdíl mezi pravým japonským Matcha Tea a čínskými náhražkami, které často nedosahují chuťových kvalit ani nutričních hodnot pravého japonského matcha.

Čerstvost je pro Matcha Tea základ

Pro produkty Matcha Tea je klíčová čerstvost, protože čaj relativně rychle ztrácí na kvalitě, pokud je vystaven teplu nebo světlu. Kyosun s.r.o. proto dováží každou šarži čaje letecky. Doprava je dražší, ale čaj si díky ní udrží vysokou kvalitu. Jakmile zásilka dorazí do skladu, probíhají testy na plísně či těžké kovy, po kterých se čaj začne balit do speciálně vyvinutých sáčků, které představují jednu porci matcha. Jejich unikátní design umožňuje zachovat čerstvost čaje – je totiž odolný vůči světlu i vzduchu.

Díky těmto sáčkům se Kyosun s.r.o. povedlo zmodernizovat přípravu čaje, která v tradičním pojetí trvá i několik hodin. Díky revolučnímu použití šejkru a porcovaným sáčkům si Matcha Tea můžete připravit v řádu sekund: sáček stačí vysypat do šejkru, zalít studenou nebo teplou vodou, popřípadě dochutit ovocem nebo sirupem, a lze podávat. Nabídku Matcha Tea, šejkrů a dalšího sortimentu najdete na www.matchatea.bio.