OBRAZEM: Část z nejkrásnějších pláží světa lze najít přímo v centru měst

Nejslavnější havajská pláž Waikiki beach se nachází přímo na předměstí hlavního města Honolulu. Je dlouhá 2,5 kilometru a platí za oblíbené místo pro surfaře, protože zdejší podmínky jsou vhodné i pro začátečníky. Výhled zahrnuje ty správné tichomořské kulisy – palmy, vyhaslou sopku jménem Diamantová hlava a při troše štěstí soubor Havajanek tančících s věnci na krku.

Nejslavnější havajská pláž Waikiki beach se nachází přímo na předměstí hlavního města Honolulu. Je dlouhá 2,5 kilometru a platí za oblíbené místo pro surfaře, protože zdejší podmínky jsou vhodné i pro začátečníky. Výhled zahrnuje ty správné tichomořské kulisy – palmy, vyhaslou sopku jménem Diamantová hlava a při troše štěstí soubor Havajanek tančících s věnci na krku. Zdroj: profimedia

Jako nejhezčí městská pláž v Evropě je obvykle uváděn pět kilometrů dlouhý písečný pruh v Barceloně. Prakticky celý den tady panuje nějaký cvrkot. Ráno pláž otevřou rekreační běžci, přes den dorazí lidé za koupáním, večer ožívají na korzu rybí restaurace, dlouho do noci tu lomozí bary a taneční kluby. Na to, že se nachází ve městě s více než 1,5 milionu obyvatel, je pláž překvapivě čistá. Mínusem je jen přílišný počet turistů.
Legenda a matka všech pláží se nachází v Rio de Janeiru. Měří přes čtyři kilometry a je kromobyčejně fotogenická. Zásluhu na tom nemají jen půvabné Brazilky v bikinách, ale také skalnaté homole, které celou čtvrť města krásně rámují.
Rio nemá nejlepší pověst, co se týče bezpečnosti, a ani na Copacabaně není o kapesní zlodějíčky nouze. Patří ale k těm lepším čtvrtím, a protože je vizitkou města a jedním z jeho hlavních lákadel, policisté se tu snaží udržet klid pečlivěji než kde jinde. Další slavnou variantou v Riu je sousední pláž Ipanema.
Častá představa, že v Uruguayi toho pro turisty není mnoho k vidění, nebere v potaz tamější krásné pobřeží. V sezoně patří k cílům milovníků koupání, přičemž prémiovou lokalitou pro vodní radovánky je město Punta del Este ležící v jižní části země.
Jeho centrum je přímo na malém výběžku do moře, přičemž poloostrůvek obepíná krásná pláž. Atmosféře přidává ještě rozsáhlé kotviště luxusních jachet. Symbolem tohoto nejslavnějšího uruguayského přímořského střediska je netradiční skulptura – obří ruka trčící ven z písku.
10
Fotogalerie

Některé z nejhezčích pláží světa jsou umístěny přímo v centru měst. Kulisa městské zástavby jim kupodivu přidává na atraktivitě. Prohlédněte si jednotlivá místa v příslušné fotogalerii.