Odborníci komerčních nemovitostí se setkají na veletrhu EXPO REAL v Mnichově

Již 15. ročník veletrhu EXPO REAL se bude konat od 8. do 10. října 2012 na mnichovském výstavišti. Tento největší evropský odborný veletrh komerčních nemovitostí a investic přivede odborníky z branže, partnery i kolegy k výměně informací a jednání o nových projektech a strategiích. Uvedla to společnost EXPO-Consult+Service.

Veletrh se bude konat v šesti halách na ploše 64 000 čtverečních metrů. Někteří vystavovatelé, jako například Francie a Švýcarsko, se představí i s většími veletržními stánky. Stále častěji je přitom v oblibě trend společného stánku. Podnikatelé tak využívají šance se zúčastnit veletrhu společně pod jednou střechou s dalšími městy, regiony a zeměmi a zároveň tak ušetřit. Již 14 mezinárodních pavilónů potvrdilo svoji účast: Barcelona, Finsko, Francie, Göteborg, Lucembursko, Moskva, Nizozemsko, Petrohrad, Švýcarsko, Srbsko, Slovinsko, USA a dva společné rakouské stánky: Rakousko a Vídeň – střed Evropy.

Návštěvníci se mohou těšit ve čtyřech fórech na bohatý doprovodný program. EXPO REAL FORUM 2012 se představí vždy v různých symbolech. Veletrh začne v pondělí symbolem D = Deutschland, Demografie. Diskutována budou témata „Postavení Německa v Evropě, měnící se Evropa a následný dopad na trh nemovitostí“, „Migrace: Kdo jsou noví uživatelé zítřka?“. Úterý je ve znamení E = Entwicklung (vývoj) a F = Finanzierung (financování). Půjde o témata „Končící financování: Co nastane v letech 2013 a 2014?“ a dále „Kde jsou peníze: Co a kde hledají institucionální investoři v Evropě?“. Poslední veletržní den ve středu bude ve znamení symbolu I = Investment.

Hoteliérství, logistika, maloobchod, kancelářské nemovitosti – to jsou témata fóra SPECIAL REAL ESTATE FORUM. Fórum – INVESTMENT LOCATIONS FORUM se bude věnovat otázkám mezinárodních investičních lokalit. Mezinárodní experti budou analyzovat potenciály, šance a rizika trhu nemovitostí a investic, mimo jiné v Lucembursku, Rakousku, Polsku, Turecku a Brazílii. Fórum PLANNING & PARTNERSHIPS FORUM představí požadavky a vize z oblasti Facility Management, vývoj města, architektura a plánování.

Neoddělitelnou součástí bude i takzvaný CareerDay – kariéra na trhu nemovitostí.
Zajímavostí bude přednáška Petera Ramsauera, spolkového ministra dopravy, stavebnictví a vývoje. Přednáška pod názvem „Entwicklung von Ballungsräumen – Investoren als Chance“ se bude na fóru EXPO REAL konat 8. 10. Dalšími tématy budou „Změna energie: Vliv na nemovitosti a Facility Management“ a „Spezialimmobilien und fM – Best Practice“, která budou prezentována na takzvaném dnu – Facility Management Tag rovněž v pondělí.

LogRealCampus, společný stánek logistiky se na EXPO REALU představí letos poprvé. Svoji účast již potvrdili Niedersachsenpark GmbH, Logivest, Fraunhofer Institut IIS z Erlangenu, Logvocatus z Düsseldorfu a provozovatel portálu lagerflaeche.de. Po loňské premiéře se na veletrhu bude prezentovat společný stánek
„World of Hospitality“, který bude letos dvakrát větší, a to za účasti Accor Hospitality, bbg Consulting, Christie & Co, Grand City Hotels, Hotour Hotel Consulting, InterContinental Hotels Group, Jung & Schleicher Rechtsanwälte, Kohl & Partner Consulting, Lindner Hotels & Resorts, Siemens Financial Serivces, Treugast Unternehmensberatung. SPEZIAL REAL ESTATE fórum uvede v pondělí 8.10 v hale C2 konferenci „Hospitality Industry Dialogue“.

Návštěvníci veletrhu se mohou zaregistrovat online a zakoupit si zlevněnou vstupenku a vytisknout si ji na www.exporeal.net/tickets. Ubytování lze zajistit na www.expocs.cz.