Okin BPS kvůli zakázce na provozu cloudu nabere až 500 lidí

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Victorgrigas via Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Společnost Okin BPS, která se zabývá službami v oblasti podnikových procesů, chce v Česku nabrat celkem 500 nových zaměstnanců a zvýšit jejich počet v centrech v Ostravě a Praze na 1500.

V první vlně vypíše konkurs na zhruba 140 míst pro IT specialisty. Další zaměstnance bude hledat s jinou specializací či jinými úrovněmi seniority, tedy délkou praxe či zkušenostmi. Nábor souvisí s rozšířením zakázky pro jednu z největších telekomunikačních firem, její jméno však společnost neuvedla. Novou smlouvu Okin uzavřel na tři roky.

Okin BPS se bude podílet na zajišťování provozu jednoho z největších cloudových prostředí, bude spravovat servery, operační systémy a veškeré síťové komponenty přítomné v datových centrech zákazníka po celém světě, proto bude komunikace probíhat v šesti světových jazycích.

„Tato zakázka pro nás znamená nejen rozšíření služeb pro našeho ústředního klienta, ale také posun v používání nejmodernějších technologií, což nás řadí k vysoce specializovaným IT firmám, jež v tomto oboru poskytují špičkové služby,“ uvedl výkonný ředitel Dan Smith.

Okin BPS patří spolu se správcem budov Okin Facility do Okin Group. Ta na českém trhu působí od roku 1993 a má více než dva tisíce zaměstnanců.