OKNOPLAST uvedl na trh inovované energeticky efektivní řešení oken

Přední evropský výrobce plastových výplní, společnost OKNOPLAST, představila novou řadu oken PLATINIUM Evolution², která nabízí kombinaci jedinečného elegantního stylu a pokrokového řešení v oblasti energetické účinnosti. PLATINIUM Evolution² vytváří zvýšenou tepelně-izolační ochranu a s jedinečným zaobleným tvarem okenního křídla se stává skutečnou vizitkou budovy. OKNOPLAST nyní v komplexním pojetí nabízí široký výběr oken, dveří, rolet a dalších doplňků, hliníkových konstrukcí a zimních zahrad.

„Nový typ oken je reakcí na rostoucí potřeby a náročnost zákazníků, kteří požadují produkty s vysokou estetickou hodnotou a vynikajícími izolačními vlastnostmi. Při rozhodování o použití materiálů na stavbu domů přikládají investoři velký význam nákladům na jeho budoucí provoz a vzhled. V tomto směru hraje výběr oken zásadní roli,“ komentuje uvedení PLATINIUM Evolution² Juraj Koudela, obchodní ředitel společnosti OKNOPLAST pro trhy centrální Evropy.

Jedinečnost oken PLATINUM Evolution² pramení také z neobvyklého vzhledu okenního křídla. Ten je dán zaoblením křivek na vnitřní straně profilu, což je autorská inovace společnosti OKNOPLAST. PLATINIUM Evolution² je k dispozici v barvách široké škály tónů dřeva. Na přání klienta lze okna rovněž zhotovit v jiných barvách a v atypických tvarech. V nabídce společnosti OKNOPLAST jsou okna oblouková, polokulatá, kulatá, lichoběžníková a trojúhelníková.

Okna řady PLATINIUM Evolution² disponují pokročilým řešením šetřícím energie. Nadstandardní izolační vlastnosti udržují teplo v interiéru a chrání proti chladu, čímž redukují náklady na tepelné energie. Nový typ oken PLATINIUM Evolution² s šestikomorovým profilovým systémem třídy A se zastavěnou šířkou 70 mm umožňuje zásadní zlepšení tepelně-izolačního koeficientu. Na jeho zlepšení se také podílí využití 36 mm širokého trojskla se dvěma argonem vyplněnými komorami. S použitím tzv. termorámečku, který navíc omezí rosení skel, lze dosáhnout koeficientu průniku tepla pro okno jako celek na úrovni Uw=0,9. V nabídce OKNOPLASTu se nyní nachází jak standardní, tak atypická řešení odlišující se individuálním stylem.