Opel Vivaro Surf Concept se veze na vlně stylových dodávek

Opel Vivaro Surf Concept

Opel Vivaro Surf Concept

Opel Vivaro Surf Concept
Opel Vivaro Surf Concept
2
Fotogalerie
Automobilka Opel představí vedle očekávané nové generace Astry také koncept stylové dodávky Vivaro Surf. Pokud prý bude zájem, Opel vypustí do světa (nebo aspoň na některé trhy) omezenou edici této vyšňořené dodávky.

Pod kapotou je biturbo diesel 1.6 CDTI o výkonu 103 kW (140 k) v 3500 ot./min. a točivém momentu 340 Nm v 1750 ot./min. Stačí prý k tomu, aby se koncept Vivaro Surf rozjel na 180 km/h a zároveň měl kombinovanou spotřebu jen 6,1 litru na 100 km.

Zajímavostí je – vedle moderního dotykového palubního zábavního systému a spousty různých ozdob – také vzduchový podvozek na zadní nápravě, který umí měnit světlou výšku vozu. V případě potřeby je možné Vivaro snížit o 70 mm, aby projelo nízkým podjezdem. Nebo ho naopak zvýšit pro zdolání lehkého terénu.

Od běžné dodávky Opel Vivaro se interiér konceptu liší hodnotnějším zpracováním a materiály, k dispozici má být pěti nebo šestimístné provedení podle přání klienta. Nebudou chybět dálkově ovládané posuvné dveře a všechny záležitosti, na které jsou cestující zvyklý z osobních aut, jako třeba vícezónová klimatizace či vyhřívané sedačky a volant.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz