Otevřený dopis

Můj drahý komunální politiku, jsem moc rád, že jsi živ a zdráv a že se máš dobře. Čtyři roky jsem o tobě neslyšel, a tak už jsem myslel, že jsi odešel na zasloužený odpočinek.

Můj drahý komunální politiku, jsem moc rád, že jsi živ a zdráv a že se máš dobře. Čtyři roky jsem o tobě neslyšel, a tak už jsem myslel, že jsi odešel na zasloužený odpočinek. Když jsem ale vyšel před svůj dům, abych shrabal listí, stál jsi tam zase ve vší kráse a spokojeně jsi se na mě usmíval. Ještě jsi byl celý vlhký od lepidla, zrovna tě totiž vylepili. Srdce mi poskočilo radostí. Tak přece! Nevzdal jsi to a zas půjdeš tvrdě za svým. Věděl jsem, že jsi borec.
Nejdřív jsem tě málem nepoznal. Trochu jsi přibral, ale to je jistě jen tím, co vše jsi musel za tu dobu spolknout. Taky ses na výsluní komunální politiky hezky opálil, i vrásky zmizely. Teď tě potkávám na každém kroku. Usmíváš se z plakátů a zase slibuješ změnu. Ty se zkrátka nezměníš. Pamatuji, jak jsme se naposledy potkali před čtyřmi lety na předvolebním mítinku. Bydleli jsme tehdy oba v malém bytě na škaredém sídlišti. Říkal jsi, že se to změní. Pamatuješ? Bydlení pro každého. Životní prostředí prioritou. Lepší silnice. Trochu jsem se na tebe ptal a zjistil jsem, že slovo jsi dodržel. Hned po volbách sis postavil vilku uprostřed chráněné krajinné oblasti, abys na to životní prostředí dohlídl. I nová silnice už tam vede. Slyšel jsem taky, že jsi pořádný dříč.
Na stole máš jistě hromadu práce a korespondence. Ale lidi říkají, že stejně vždycky statečně sáhneš po té nejtlustší obálce. Musím už jít hrabat to listí, ale chtěl jsem ti jen napsat, že budu letos volit zase tebe. Jsem konzervativní volič a nerad bych volil nějaké ucho, od kterého nevím co čekat. A jak se má mladá paní?
Slyšel jsem, že se té její stavební firmě v poslední době daří. No nic, jdu hrabat, dneska jsem toho ještě moc nenahrabal, to ty už máš za sebou jistě úspěšný den. Tak zatím.
S pozdravem
tvůj věrný volič