Pampeliška se stará o boleslavské děti půl století

Jedna z největších boleslavských mateřských škol Pampeliška v Nerudově ulici oslavila padesátku. K výročí jí poblahopřáli někdejší zaměstnanci i rodiče.

„Myslím, že se mohu hrdě ohlédnout zpět,“ řekla současná ředitelka školky Irena Homolková. Na oslavě pak zazpívaly a zatančily děti z místního kroužku, čtyři skladby zahrál Mladoboleslavský komorní orchestr a zájemci si prohlédli prostory mateřinky.
Byly mezi nimi, kromě první Jiřiny Miškovské, i všechny ředitelky školky.
„Když jsem začínala, bylo hodně práce, měli jsme šestatřicet dětí v každé z pěti tříd,“ vzpomněla osmdesáti- letá Květoslava Pokorná, která vedla zařízení jako druhá v letech 1966 až 1984. Školka se podle ní od té doby hodně změnila. „Změna je vidět, už když se podíváte na fotografie, interiér je úplně jiný,“ řekla někdejší svěřenkyně Věra Štěpařo- vá, když se marně hledala ve velké kronice plné fotografií. Nyní sama pracuje v mateřské škole Beruška, která od roku 2003 patří právě pod Pampelišku.
Dohromady má školka třicet zaměstnanců a osm tříd se dvěma sty dětmi. Takto velkou mateřinkou je v Boleslavi už jen Čtyřlístek.