Pardubáky čeká v pátek dlouhá noc

Helena Vondráčková v Ideonu připomene své největší hity.

Pamětníci si vzpomenou na nesmělou dívku, která před více než čtyřiceti lety vyhrála pěveckou soutěž Hledáme nové talenty. „Strašně ráda bych zpívala, ale musím si nejdřív dodělat školu, mám teď před maturitou. A mám z ní strašný strach,“ líčila tenkrát moderátorovi Helena Vondráčková.
Rok nato odmaturovala na chrudimském gymnáziu a odstartovala úspěšnou kariéru. V pátek 11. listopadu se stálice české hudební scény podělí o své největší hity s pardubickým publikem. Za doprovodu kapely Charlie Band vystoupí od osmi hodin večer v Kulturním domě Ideon.
Hudba až do rána „Na východ Čech jezdím hrozně ráda. Mám tu kořeny a každá návštěva ve mně probouzí krásné vzpomínky. Ve Slatiňanech jsem prožila osmnáct let svého mládí. Také jsem tam poprvé stála na jevišti. Pardubice mám zase spojené se zimním stadionem, kde jsem se učila krasobruslit, nebo s nákupy, na které jsme tam jezdily s maminkou,“ vzpomíná zpěvačka.
Její koncert s názvem Diskopříběh Pardubice navazuje na květnovou show Michala Davida. „Snažíme se do města dostat velké hvězdy pop music. Helena Vondráčková mezi ně určitě patří. Navíc v Pardubicích už dlouho neměla samostatný koncert,“ říká Radek Mašík z pořádající agentury Myam production.
Během dvouhodinového vystoupení zazní její známé písničky jako Dlouhá noc, Sladké mámení, Karneval, dojde i na To tehdy padal déšť nebo Tentokrát se budu smát já.
Vedle Vondráčkové se na pódiu představí také David Deyl. Mladý zpěvák, který před dvěma lety zazářil svým debutovým albem Hlavolam, sbírá v poslední době jeden úspěch za druhým. Příští pátek mu navíc vychází nová deska Zásah.
„Po tomto koncertu bude ihned následovat československá diskotéka a show moderátora, DJe a pardubického rodáka Pavla Cejnara. Hudba tak bude Ideonem znít až do rána,“ slibuje Mašík.
Návštěvníci akce se navíc mohou těšit na ochutnávky míchaných koktejlů, soutěže, krásné tanečnice a speciální světelnou show. „Chystáme obří konstrukci s velkolepými barevnými efekty a videoprojekcí,“ doplňuje Mašík.

Diskopříběh Pardubice

Kdy: 11. listopadu 2011 ve 20.00
Kde: Ideon Pardubice
Ceny vstupenek: 290 Kč, 550 Kč (na balkon), 850 Kč (u pódia)