Perlička z CES: Vzdušný tanec AR Drone 2.0

AR Drone 2.0

AR Drone 2.0 Zdroj: parrot.com

Hi-tech hračky se čtyřmi vrtulemi předvádí ve vzduchu synchronizovaný tanec řízený počítačem. Můžete si je koupit a hrát si také.

Francouzská firma Parrot přivezla do Las Vegas druhou verzi své kvadrikoptéry AR.Drone 2 a prezentuje ji skutečně atraktivním způsobem. Modely se vznášejí a pohybují v rytmu hudby, dokonce dělají přemety. Jen se na tu parádu podívejte sami.

Pokud nevíte, co AR.Drone je, pak vězte, že je to hi-tech hračka, čtyřvrtulová helikoptéra, která se přes Wi-Fi spojí se smartphonem (Android či Apple iOS) a využívá jej jako dálkový ovladač. Druhá generace přidává další senzory s cílem vylepšit způsob ovládání, má video ve vysokém rozlišení (720p) a dokonce jej umí zaznamenat. Novinkou je rozdělení ovládací aplikace na dva módy – pro začátečníky a pokročilé. Druhá varianta přidává možnost provádět s helikoptérou akrobatické triky.

A ještě pro doplnění. Kvadrikoptéry při téhle show řídí „autopilot“, jsou předprogramované a vystavovatel, který je jakoby řídí pohyby rukou jen dopředu ví, co udělají. Všimněte si také značek na zemi – ty kvadrikoptéry sledují dolů namířenou kamerou a cíleně se drží nad nimi. Parrot tohle demo na CESu předvádí znova a znova, po každém letu následuje výměna akumulátorů (asi jen pro jistotu, určitě by vydržely na několik letů) a Drony jdou znovu do vzduchu.