Personálie

Personální změny ve světě realit.

#####Nový ředitel developmentu CPI Group

Investiční a developerská skupina CPI jmenovala od února nového ředitele developmentu. Stal se jím Igor Klajmon (39 let). Je absolventem Stavební fakulty VUT v Brně, dále studoval na Mackenzie University v brazilském Sao Paulu a London Business School ve Velké Británii. Má mnohaleté zkušenosti v oblasti developmentu a projektového řízení, které nasbíral během svého působení pro mezinárodní společnosti v Evropě i zámoří. Byl zodpovědný za výstavbu rozsáhlých komerčních a rezidenčních projektů ve střední Evropě, Velké Británii a Brazílii pro společnosti Avestus Real Estate, Bovis Lend Lease. V CPI Group bude zodpovědný za aktuální i připravované projekty, mezi něž v současnosti patří například výstavba COPA Centrum Národní nebo rekonstrukce Clarion Congress Hotelu Ostrava a výstavba zdejšího kongresového centra.

#####Ekospol jmenoval zástupce ředitele nákupu nemovitostí

#####Nový šéf české a slovenské ZUNO BANK

Česká a slovenská ZUNO BANK má od ledna nového generálního ředitele. Je jím Tomáš Kuna (45), který do ZUNO přišel ze slovenské Poštové banky. Tam vedl téměř tři roky divizi marketingu a předtím zastával obdobné pozice v Betway.com a Centralway Investment AG.

ZUNO je mladá banka a nového zákazníka získá, což je i cíl nového generálního ředitele, když bude oproti ostatním bankám lepší jak v kvalitě, tak v ceně. Tomáš Kuna nastupuje místo Miroslava Střihavky, který stál u zrodu ZUNO v ČR a pomohl vytvořit prvotní základnu klientů.

#####Manažer pro marketing společnosti Positro

POSITRO a. s. obsadila od února 2012 pozici manažera pro rozvoj a marketing. Jaroslav Musil, který do společnosti nastoupil v červenci minulého roku, bude mít na starosti kromě marketingové komunikace i celkovou strategii a rozvoj produktu včetně rozvoje partnerského prodeje. Společnost Positro přinesla na trh revoluční tuzemský inteligentní systém řízení domů a domácností pod značkou HAIDY. Hlavní důraz je na vyřešení a zjednodušení ovládání všech zařízení v domě (topení, solární panely, rekuperační jednotky, hudba atd.). Společnost je držitelem řady prestižních ocenění. Jaroslav Musil pracoval mimo jiné na výstavbě Jaderné elektrárny Temelín jako projektový koordinátor Škoda Praha. Byl členem představenstva mediální skupiny Programová a. s. provozující Rádio Blaník, radio City a Oldies rádio. Dále působil jako specialista v konzultačních společnostech specializujících se na oblast rozvoje firem, obchodu a marketingu.

#####Ředitel projekčního oddělení PM Group

Další posilou rozrůstající se společnosti PM Group v České republice a na Slovensku se stal od ledna 2012 ing. Petr Pleskač, který nastoupil na pozici ředitele projekčního oddělení. Působil 11 let v projekční kanceláři Helika, z toho posledních 6 let ve vedení společnosti. Má bohaté zkušenosti z oblasti projektování i řízení projektů a pomůže společnosti PM Group dále rozšiřovat služby a přizpůsobit je potřebám klientů i jednotlivých projektů.