Personálie

Od září nastoupil Tibor Ovečka do společnosti HOCHTIEF Development Czech Republic jako manažer pronájmu nejnovějšího kancelářského projektu Office Islands v Letňanech.

#####HOCHTIEF Development rozšiřuje řady

Jeho hlavním úkolem bude akvizice nových nájemců pro tento projekt a následná péče o ně. Tibor Ovečka vystudoval Univerzitu Palackého v Olomouci. Pracovní zkušenosti získal ve společnostech Care Brno na pozici generálního ředitele, dále v DTZ, kde byl zodpovědný za pronájem kancelářských budov a provádění marketingových průzkumů. Několik let pracoval v Healey and Baker (nyní Cushman and Wakefield) a ve společnosti Immorent ČR na pozici manažera pronájmů. V CPB Praha (nyní EHL Real Estate Czech Republic) byl zodpovědný za ČR jako výkonný ředitel/jednatel. Naposledy pracoval ve společnosti Czech Property Investment (CPI), kde zastával pozici manažera pronájmů a částečně měl na starosti i akvizice v kancelářském sektoru.

#####Goodman má nového country managera

Skupina Goodman jmenovala country managerem pro Českou republiku a Slovensko Jakuba Pelikána. Ten zahájil svou kariéru ve skupině Goodman letos v březnu na pozici development managera pro Českou republiku a Slovensko, kam přešel ze společnosti CTP Invest, kde působil dva roky na pozici obchodního ředitele. Měl na starosti získávání nových zakázek pro CTP, pronájem průmyslových a kancelářských ploch a dále výstavbu zařízení na míru v západních Čechách (Plzeň), na jižní Moravě (Brno), severní Moravě (Ostrava) a v severních Čechách (Teplice). Předtím pracoval pro společnost ProLogis, kde v průběhu čtyř a půl roku zastával několik pozic včetně viceprezidenta-obchodního ředitele pro Českou republiku a Slovensko. Tehdy měl na starosti veškerou činnost v těchto zemích včetně pronájmu, výstavby, správy majetku, akvizic, zhodnocování portfolia společnosti a finančních záležitostí. V minulosti též působil jako odvětvový zástupce a ředitel průmyslové výstavby pro Českou republiku a Slovensko u realitních poradců Jones Lang LaSalle.

#####Radka Vajo je novou výkonnou ředitelkou Reality 21

Výkonnou ředitelkou přední české realitní společnosti Reality 21 se stala Radka Vajo, která dosud zastávala pozici obchodní ředitelky. Na postu výkonného ředitele vystřídá Petra Koubu, spolumajitele této realitní kanceláře, který se bude věnovat především rozšiřování a řízení nových poboček v síti CENTURY 21 a akvizicemi v oblasti investičních příležitostí. Radka Vajo pracuje v realitách šest let, v roce 2006 nastoupila do kanceláře Reality 21 jako makléřka, v roce 2008 se stala obchodní ředitelkou a tento post zastávala i po vstupu kanceláře Reality 21 do celosvětové sítě CENTURY 21. Vystudovala obchodní akademii, po studiích několik let podnikala v oblasti služeb. Petr Kouba (působil deset let v bankovnictví, naposledy pracoval v eBance v divizi řízení distribuční sítě. Od roku 2004 působí ve společnosti Reality 21 nejprve jako makléř, později jako vedoucí pobočky a poté obchodní ředitel. V roce 2006 se stal spolumajitelem a výkonným ředitelem kanceláře.

#####Nová projektová manažerka IQ Ostrava Office Park

Markéta Kempná se stala novou projektovou manažerkou nového ostravského administrativního centra IQ Ostrava Office Park. Na starost bude mít péči o nájemce budovy, komunikaci s místními úřady a zodpovědná bude také za zajištění veškerého provozu kancelářského komplexu včetně komunikace s veřejností. Vystudovala Vyšší obchodní a podnikatelskou akademii v Havířově a v Ostravě pak studovala na Státní jazykové škole, kde získala státní jazykovou zkoušku z angličtiny. Pracovní kariéru zahájila v hotelu Hilton v Praze na rezervačním oddělení. Poté strávila dva roky ve Velké Británii, kde ve společnosti Varsani company Ltd. působila jako asistentka ředitele. Po návratu do ČR nastoupila do jihokorejské společnosti Sungwoo Hitech, kde zajišťovala komunikaci se zákazníky. Později zde povýšila na pozici specialisty marketingu a PR. Další pracovní zkušenosti získala v Hotelu Park Inn Ostrava a Mikra Metal na pozici Sales Executive.

#####Havel, Holásek & Partners posiluje na Moravě

#####Pražská pobočka Jones Lang LaSalle jmenovala nové National Directors

Virginie de Baere, která se přednedávnem přestěhovala z Polska do České republiky a která je zodpovědná za koordinaci služeb Property Management v regionu střední a jihovýchodní Evropy, byla dále pověřena vedením oddělení Property Management v ČR a na Slovensku. V ČR bude úzce spolupracovat s vedoucími jednotlivých sekcí Pavlem Krumlem (logistické nemovitosti), Markétou Hodaňovou (maloobchodní nemovitosti) a Janem Kotaškou (administrativní nemovitosti) a zároveň bude podporovat slovenský tým Property Management. De Baere zůstává členem skupiny Senior Property Management Executive Group, která rozvíjí služby Property Management Jones Lang LaSalle v zemích střední a jihovýchodní Evropy. V oboru realit působí 13 let, z toho posledních deset ve střední Evropě. Před nástupem do varšavské pobočky JLL pracovala pro poradenskou společnost Knight Frank ve Varšavě. Pochází z Belgie, kde na univerzitě v Gentu vystudovala ekonomii. Odborné vzdělání v oblasti managementu a oceňování nemovitostí získala na britské Sheffield Hallam, kde absolvovala kurz akreditovaný RICS.

Glyn Evans byl jmenován Director of Project & Development Services pro region střední a jihovýchodní Evropy. V této regionální roli se zaměří na business development, poskytování poradenství klientům JLL v daném regionu a bude úzce spolupracovat s vedoucími týmů P&DS v jednotlivých zemích, v České republice s Pavlem Kašíkem. Glyn Evans zahájil svou profesní dráhu v oblasti realit v roce 2000 v londýnské centrále King Sturge. Od roku 2005 Glyn Evans působil v pražské pobočce King Sturge, kde koordinoval služby Project Management & Building Consultancy v zemích střední a východní Evropy. Glyn Evans pochází z Velké Británie, kde na univerzitě v Leedsu vystudoval stavební inženýrství. Od roku 2002 je členem RICS (The Royal Institution of Chartered Surveyors) a v 2009 byl zvolen představitelem její české pobočky.

Stuart Jordan se stal členem nového oddělení Asset & Financial Managementu, který bude jako nová služba poskytován společností Jones Lang LaSalle, koordinován v rámci střední Evropy Jasonem Sharmanem a Rorym Mephamem z varšavské pobočky Jones Lang LaSalle. Stuart Jordan se zaměří na poskytování služeb asset managementu a strategického poradenství novým klientům v České republice a na Slovensku. Stuart Jordan pochází z Velké Británie, kde na Nottingham Trent University vystudoval management nemovitostí. Je akreditovaným členem RICS (The Royal Institution of Chartered Surveyors). V posledních šesti letech působil na středoevropském realitním trhu v manažerských pozicích jak na straně realitních poradců, tak v developerské společnosti.