Petřík pomáhá Třinci uhájit I. ligu

Šikovný centr florbalových Vítkovic Lukáš Petřík hostuje v Třinci, kterému pomáhá v bojích o udržení v první lize.

Pětadvacetiletý odchovanec někdejšího FBC Čeladná Rams Lukáš Petřík se po ročním angažmá ve Vítkovicích, se kterými získal mistrovský titul, vrátil přes Frýdek-Místek do prvoligového Třince, aby mu pomohl se záchranou v druhé nejvyšší soutěži.

V základní části jste nezískali ani bod. Přesto jste v prvním kole play-down vyřadili Kopřivnici, která do poslední chvíle bojovala o účast v play-off.
Kopřivnice byla hratelná. Důležité bylo, že jsme v prvním utkání série zvítězili na jejich hřišti. Druhý zápas už nám sice tolik nevyšel, ale do Bystřice se série stěhovala za pro nás příznivého stavu 1:1.

Doma jste ji dotáhli do vítězného konce. Nyní hrajete o setrvání v první lize s Pelhřimovem. První dva zápasy jsme bohužel prohráli. V prvním utkání jsme Pelhřimovu podlehli 3:5. Ve druhém 1:3. Nyní se série přesouvá do Bystřice. Určitě ještě není nic ztraceno.

Čím si vysvětlujete, že jste v základní části neuhráli ani bod a v play-down dokážete se soupeři držet krok, případně i vyhrávat.
Hlavní příčinu vidím v tom, že se kádr za poslední dobu hodně obměnil. Loni jsem byl ve Vítkovicích. Když jsem se na letošní sezonu, po krátkém frýdecko-místeckém působení, vrátil do Třince, kromě páru kluků jsem nikoho neznal. Projevila se tedy nesehranost celého týmu. V závěru soutěže už to bylo lepší. Sice jsme prohrávali, ale ne už takovými rozdíly jako na začátku ročníku.

V Třinci jen hostujete. Stále jste hráčem Vítkovic. Budete se chtít do ostravského celku vrátit?
Rozhodně. S Vítkovicemi jsem se na konci sezony dohodl, že si po ukončení studia najdu práci a florbal půjde trochu stranou. Původně jsem se chtěl vrátit už na začátku letošního kalendářního roku. Na přelomu listopadu a prosince se mi ale ozval manažer Třince Zdeněk Bíbr. Prosil mě, jestli bych klukům nepřišel pomoct se záchranou v první lize. V Třinci jsem zažil spoustu sezon, proto jsem na jeho nabídku kývl.

Na návrat do extraligy si tedy ještě nějakou dobu počkáte.
Teď udělám všechno pro to, abych pomohl Třinci se záchranou v první lize. První krok jsme udělali. Teď si musíme poradit ještě s Pelhřimovem. Ať už ale sezona dopadne jakkoli, příští ročník chci hrát zase extraligu.

Víte v jakých barvách?
Nejlépe nadále jako hráč Vítkovic. Když ne, tak zamířím jinam. Zajímají se o mě všechny extraligové celky na severní Moravě. Uvidíme, jak to dopadne.