Pod sítí chce být jako táta

Liberecká beach volejbalistka Michala Kvapilová vybojovala na republikovém šampionátu hráček do třiadvaceti let bronzovou medaili.

Její otec byl volejbalovým reprezentantem. Ona sama zatím o něčem takovém jenom sní. Pod sítí se ale rozhodně neztratí. Michala Kvapilová to naposledy dokázala na republikovém šampionátu v beach volejbale do třiadvaceti let, který se konal v Brně. Rychle se sžila s novou partnerkou a domů si nakonec odvezla bronzovou medaili.
„Mojí spoluhráčce je už pětadvacet let. Turnaj jsem proto absolvovala se Zuzanou Vojtíškovou, hráčkou Beach Klubu Praha. Hrály jsme spolu poprvé v životě. Porazit nás ale nakonec dokázaly pouze dvojice, které spolu nastupují už několik let,“ poznamenala.
S výsledkem byla spokojená. Oslav třetího místa si ale moc neužila. Ihned po turnaji totiž odjela do Skandinávie na další díl světové série v beach volejbalu.
„Chtěly jsme navázat na úspěch z naší premiéry v Marseille, kde se nám podařilo přejít přes první kolo. V Norsku se nám to celkem povedlo a málem jsme postoupily do hlavní soutěže. Brazilky ale byly v posledním předkole nad naše síly. Ve Finsku už to bylo horší. Hned ve druhém zápase jsme totiž nestačily na dvojici z Lotyšska,“ řekla Michala Kvapilová.
K beach volejbalu zběhla talentovaná hráčka z Liberce z toho klasického, šestkového. Hrála za ženský tým Technické univerzity Liberec a chvíli oblékala dres Olympu Praha. Podívala se dokonce i do zahraničí. Jako studentka hrála za americký Richmond. Pak se ale začala specializovat na beach volejbal.
„Jsem všestranná hráčka. V beach volejbale, kde nejsou hráčky tolik svázány se svými pozicemi, mohu lépe využít všech svých schopností. Na šestkový volejbal bych navíc potřebovala mít ještě o pár centimetrů více. Tam výška hodně rozhoduje. V beach volejbale to mohu dohnat šikovností,“ vysvětlila svou volbu Kvapilová.
Do budoucna by se liberecká beach volejbalistka ráda stala pravidelnou účastnicí velkých světových turnajů. Možnost nastupovat každých čtrnáct dní proti nejlepším hráčkám světa je velmi lákavá.
„Za nejlepší ženskou beach-volejbalovou dvojici jsou v současné době považovány Brazilky Larissa a Juliana. Osobně se mi ale mnohem víc líbí Američanka Misty Mayová. Její předvídavost je neuvěřitelná. Dokáže do hry vrátit i zdánlivě ztracené míče,“ dodala Kvapilová.