Podaná ruka pomáhá

Janovská základní škola se zapojila do projektu, který pomáhá žákům se speciálními vzdělávacími potřebami.

Litvínov / Že umění ovládat počítač a zapojit se tak do dnes běžné počítačové komunikace zvládnou i děti s lehčím mentálním postižením, vědí v janovské základní škole. Díky projektu nazvaném Podaná ruka, který financuje Evropská unie, mohou pracovat tito žáci na dvou dalších nových počítačích, které omladili jejich počítačovou učebnu.
„Tamtéž Kateřina Mařanová a František Váňa vyškolili ve dvou kurzech čtyřiadvacet našich žáků. Za úspěšné absolvování počítačových kurzů obdržely děti závěrečný diplom a drobnou odměnu,” říká Milada Feiglová ze základní školy v Janově.
Do projektu se ale zapojili i učitelé, a to nejen ze školy, ale i z mateřských škol, které pod školu spadají. Od listopadu škola také zahájila přípravné moduly „Podaná ruka“ pro děti se specifickými vzdělávacími potřebami. „Vytipovali jsme žáky, kterým je potřeba zvýšeně věnovat individuální péči při přípravě do školy. Výstupem aktivity by mělo být zlepšení dovedností a znalostí žáků, zvýšení jejich sebevědomí a schopností k samostatné přípravě na vyučování a celkové motivace k dalšímu studiu,” dodává Feiglová.