Podle čeho poznáte, že kurýrní služba nestojí za starou belu?

Podle čeho poznáte, že kurýrní služba nestojí za starou belu?

Podle čeho poznáte, že kurýrní služba nestojí za starou belu? Zdroj: Shutterstock

Domlouváte důležitý obchodní případ? Je pro vás klíčové, aby se zásilky mezi vámi, obchodními partnery a úřady pohybovaly co nejrychleji? Způsob i rychlost komunikace odrážejí profesionalitu jednajících stran. To platí i o kurýrní službě. Podle čeho zavčasu poznáte, že jednáte s kurýrními šarlatány nebo s profíky?

1.  Kurýrní služba, která nešetří váš čas

Nutí vás kurýrní služba, abyste podmínky přepravy řešili výhradně telefonicky? V době, kdy si všelicos objednáte na pár kliků online, je vážně terno poslouchat nekonečné znělky, než se vás ujme pracovník call-centra. Dalším extrémem je neintuitivní objednávkový formulář na webových stránkách přepravce. Rozhodně zde neplatí, že uživatel je hloupý, pokud se na webu hned nezorientuje. Transparentní kurýrní služba má zkrátka nabídnout jednoduchý kalkulátor ceny, ve kterém se okamžitě zorientujete. Tečka.

Některé kurýrní služby mají složitý objednávkový systém.Některé kurýrní služby mají složitý objednávkový systém. | Shutterstock

2.  Dělají z vás vězně

Nikdo nechce čekat na kurýra jako na smilování boží. To platí jak pro odesílatele, tak pro příjemce. Desetihodinové rozpětí pro kurýrův příjezd je nepříjemným indikátorem, jak vysoko v prioritách přepravce jste. Pokud to přepravce se svými službami myslí opravdu vážně, a nezaspal dobu, v online kalkulátoru vám umožní, abyste si vy sami určili prioritu. Představte si, že potřebujete odeslat zásilku např. v rámci Prahy. Výsledky kalkulátoru ceny by měly být přehledně rozčleněny např. na doručení normální (do 120 min), urgentní (do 60 min), VIP superurgentní (do 30 min).

V informativní SMS od přepravce by každopádně neměl chybět kontakt na kurýra.

Některé kurýrní služby vás uvězní ve vlastním bytě "skoro na doživotí".Některé kurýrní služby vás uvězní ve vlastním bytě "skoro na doživotí". | Shutterstock

3.  Chování kurýra je vizitkou firemní kultury přepravce

Pokud jste odesílatelem zásilky, zajisté potvrdíte, že budí lepší dojem, když si kurýr překontroluje číslo zásilky a vystaví vám potvrzení o převzetí.

4.  Nezájem o inovace

Zaspat dobu je snadné. Firmy, co nechtějí usnout na vavřínech, ale přicházejí se službami s přidanou hodnotou i pro běžnou soukromou osobu. Také se Vám někdy stalo, že jste si zapomněli klíče od bytu v práci? Skočte si na pivo do blízkého lokálu a expresní kurýr vám klíče co nejrychleji přiveze. Takový kurýr za vás dovede vyřídit i reklamace, vyzvedne či doručí lístky, nakoupí dárky, květiny apod.

5.  Zbytečně navyšuje vaše náklady

Předávané dokumenty, smlouvy, vzorky zboží, produkty i technika musí najít rychlou a spolehlivou cestu k cíli, aniž by neúměrně zvýšily náklady nebo administrativní zátěž. Kurýrní služby mají zpravidla k dispozici nejen běžné osobní vozy, ale pro větší zásilky k vám přijede pick-up nebo dodávka. Prostřednictvím jediné objednávky můžete efektivně řešit dodání běžných listin, ale i nadlimitních balíků. Služby mohou pomoci zjednodušit náročné předání díla, pomoci přesunout archiv, stěhovat kancelářskou techniku nebo drahé technologie.

Neplaťte za kurýrní služby více, než musíte.Neplaťte za kurýrní služby více, než musíte. | Shutterstock

6.  Nepomůžou vám s mezinárodním balíkem

Narazili jste na kurýrní služby, které jsou báječné levné, a ledasco jim kvůli ceně odpustíte? Ale když potřebujete něco odeslat do zahraničí, nechají vás ve štychu? Např. kurýrní služba Takecars je ryze česká firma, která v mezinárodním měřítku úspěšně těží ze spolupráce s DHL. Takecars se svým objednávkovým systémem slučuje služby doručení zásilek nejen v rámci ČR, přebírá doručení i na Slovensko, do států Evropské unie nebo do zámoří. Dopravní služby nabízí komplexní řešení včetně veškeré administrace. V případě potřeby Takecars vyřizuje i zastoupení ve správním a celním řízení. Zadáním cílové adresy můžete vybírat vždy z několika variant, které zohlední nejen požadovanou rychlost doručení, ale i cenovou náročnost zadané zásilky. Flexibilně můžete využít expresní služby stejně jako ekonomicky výhodný řízený centrální svoz.