Podzimní Sázavafest: pro každého něco

Výběr toho nejlepšího, co se za poslední rok událo na české klubové scéně, představí Podzimní O2 Sázavafest. Vnitřní verze letního festivalu odstartuje v holešovickém klubu Abaton v sobotu 7. listopadu.

Hlavní hvězdou bude pražská trojice Ohm Square, jejichž hudba zazněla třeba ve filmech Samotáři a Divoké včely. „Bude to jejich jediné živé vystoupení až do konce roku. Navíc představí novou skladbu,“ láká na akci její dramaturg Pavel Kloupar.

Návštěvníci uvidí celkem patnáct interpretů, kteří v poslední době výrazně ovlivňují českou hudbu. Účast potvrdil mimo jiné zpěvák Tomáš Klus, který na začátku října vydal album Hlavní uzávěr splínu. „Na stejné akci vystoupí s akustickou verzí programu i Marek Ztracený, který právě dokončuje druhou desku s názvem Pohledy do duše,“ říká Zdena Selingerová ze společnosti Sony Czech republic.

V Abatonu si přijdou na své fanoušci různých hudebních stylů od ska přes kytarovky, elektronickou hudbu až po písničkáře. Poslední kapela končí po druhé hodině ranní.