Pohledná Insignia se chce zalíbit i spotřebou

Opel Insignia 2014

Opel Insignia 2014 Zdroj: Opel

Opel Insignia 2014
Opel Insignia 2014
Opel Insignia 2014
Opel Insignia 2014
Opel Insignia 2014
8
Fotogalerie
Opel představí na frankfurtském autosalonu modernizovanou Insignii. Kromě lehce přepracovaného designu se máme těšit na nový naftový motor, díky kterému se Insignia chlubí titulem nejúspornější vůz ve své kategorii.

Opel přichází s faceliftem pro model Insignia. Přesně jak je v podobných případech zvykem, nečekejte žádné radikální změny, co se designu týká. Přepracovaná jsou přední světla, oba nárazníky a úpravy se dotkly také koncových svítilen. To je v podstatě vše. Do interiéru se stěhuje u vyšších výbav nový osmipalcový dotykový displej a na středový tunel také nový multifunkční ovladač s touchpadem. S tím souvisí menší množství tlačítek na středovém panelu. Spolu s faceliftem dorazil i nový přístrojový štít, kde opět najdete velký barevný displej.

Možná nejúspornější model třídy

dvakrát přeplňovaný dvoulitr s parametry 195 koní a 400 Nm.

Upravený podvozek

Zájemci o benzin mají na výběr mezi dvoulitrem SIDI Turbo (250 k a 400 Nm) nebo menší jedna-šestkou, která nabídne 170 koní a 260 Nm, respektive 280 Nm díky funkci overboost. Vrcholný dvoulitr je dostupný jak s pohonem předních, tak s pohonem zadních kol. Komu by se nezamlouvala spotřeba benzinových jednotek, pro něj Opel připravil navíc verzi 1.4 LPG (140 k, 200 Nm). Ta plní normu Euro 6.

Aby toho nebylo málo, slibuje Opel ještě upravený podvozek. Konkrétně se měnilo odpružení, stabilizátory a řízení. Výsledkem by měl být lepší komfort, méně vibrací a nižší hluk. Jako první si budou moci objednat novou Insignii zákazníci v Německu, a to už od 21. Června. Cena začíná na 24 325 euro. Ve Frankfurtu by se pak spolu s faceliftem měla představit i oplastovaná verze CrossFour.

AutoRevue.cz