Policie v Dubaji myslí na ekologii. Koupila si hybridní Panamery

Policie v Dubaji myslí na ekologii. Koupila si hybridní Panamery

Policie v Dubaji myslí na ekologii. Koupila si hybridní Panamery

Policie v Dubaji má ve své flotile už kde co. Tak například Bugatti Veyron, Ferrari FF, Lexus RC F, Mercedes třídy G od Brabusu nebo Lamborghini Aventador. Auta to jsou krásná, jenže ekologům z takové koncentrace velkých motorů musí vstávat vlasy hrůzou. Dubajská policie se ovšem tento fakt (možná) snaží napravit. Nejnovějším přírůstkem je totiž hybridní Porsche Panamera.

Přestože jde o hybrid, ani Porsche Panamera S E-Hybrid není nijak pomalé auto. Kombinace dvakrát přeplňovaného benzinového šestiválce a jednoho elektromotoru dává k dispozici 306 kW (416 k) a 440 Nm. Stovka je záležitostí na 5,5 s a maximální rychlost činí 270 km/h. A navíc mohou policisté z Dubaje jezdit trasy dlouhé až 36 km na elektrickou energii.

Hybridní Porsche Panamera ale není prvním ekologicky zaměřeným automobilem ve flotile. Zhruba v polovině března zamířilo do služeb této policie také BMW i8. Na českém trhu stojí Panamera S E-Hybrid „pouze“ 2 940 000 Kč, takže jde v kontextu jiných dubajských speciálů o docela levné auto. Možná i proto byly nakoupeny hned tři exempláře.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz