Porsche 911 2012: další technické údaje

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Autorevue.cz

Po prvních oficiálních fotografiích unikly do světa internetu také další technické specifikace týkající se nové generace Porsche 911, která bude představena na autosalonu ve Frankfurtu. Rozvor náprav novinky narostl o rovných 100 mm, což má přinést větší stabilitu na silnici a nakonec také více prostoru uvnitř. Díky použití lehkých materiálu je nová generace lehčí o 45 kilogramů.

Už víme, že pod kapotou budou ploché šestiválce. Standardní verze dostanou motor o objemu 3.4 litru s výkonem 340 koní. Carrera S si ponechá motor 3,8 litru. Ten bude naladěn na 400 koní. Zájemci mohou vybírat mezi sedmistupňovým automatem nebo novou manuální převodovkou se stejným počtem rychlostí.

Porsche 911 Carrera s převodovkou PDK zvládne sprint z nuly na sto za 4,6 s, pokud bude ve výbavě paket Sport Chrono, bude to dokonce 4,4 s. Carrera S s PDK je ve stejné disciplíně ještě o desetinku rychlejší (4,3 s, respektive 4,1 s). Novinka samozřejmě nabídne nižší spotřebu. Výrobce udává průměr pro převodovku PDK 8,2 l/100 km, Carrera si řekne o půl litru více.

ilustrační fotoilustrační foto | Autorevue.cz