Poslední koncert pro Hradec

Marie Rottrová zazpívá svým fanouškům, oslaví sedmdesátiny a pak skončí s kariérou.

Za sebou má více než tři tisíce vystoupení, nazpívala přes šest stovek písní, její koncerty byly vždy vyprodané. Teď se Marie Rottrová rozhodla udělat tečku za svojí hudební kariérou. V těchto dnech vyrazila na turné s příznačným názvem Vše nejlepší tour 2011. Na dlouhé štaci po Čechách i Slovensku se 9. listopadu zastaví také v Hradci Králové.

Pro tisíce lidí

opulární zpěvačka, přezdívaná také jako Lady Soul, tentokrát vyměnila koncertní sály za sportovní haly. „Velké prostory mám ráda. Když jsem naposledy vystupovala v Hradci, bylo to na festivalu Rock for People. Před pódiem se sešly asi čtyři tisíce lidí a bylo to fantastické. Chci, aby na mé poslední koncerty mohlo přijít co nejvíc lidí, proto jsem zvolila haly,“ říká zpěvačka.
Rychlost, s jakou vstupenky mizí, dává tušit, že dostat se na koncert bude i tak brzy nemožné. Ta nejlepší místa na královéhradeckém zimním stadionu jsou podle pořadatelů vyprodaná už několik měsíců. „Tenhle koncert jsem si nemohla odpustit. Manžel nám lístky zajistil už o prázdninách. Na písničkách Rottrové jsem vyrůstala a vždycky mě dostanou. Ten vůz už jel můžu poslouchat pořád,“ tvrdí Lucie Horová.
Při posledním hradeckém vystoupení se diváci dočkají i dalších velkých hitů. „Lidé vždycky chtějí slyšet hlavně ty profláklé kusy. Rozumím tomu a určitě je nezklamu. Ale kromě všech těch písní jako Řeka lásky, Kůň bílý nebo Lásko, voníš deštěm jim chci zazpívat také písničky z posledního alba Stopy, které jsem vydala před dvěma lety,“ říká Rottrová.
Na koncertě ji doprovodí ostravská skupina Flamingo a na pódiu se vedle ní představí i další hosté. „Určitě mě podpoří skupina Neřež nebo jedna mladá zpěvačka, která si říká Patricia,“ doplňuje zpěvačka.

Čas končit

Svého rozhodnutí odejít ze scény nelituje. „Myslím, že je nejvyšší čas. Mám pocit, že můj život se v posledních letech až příliš zúžil na nocování po hotelích, cestování ze štace na štaci a vystupování. Ráda bych získala víc času pro sebe,“ tvrdí Rottrová.
Že by se v důchodu nudila, toho se rozhodně nebojí. „Jsem dost činorodý člověk. Budu cestovat, pracovat na zahradě, na jaře si chceme pořídit psa. Ráda bych dopilovala svoji angličtinu. Také doufám, že se častěji dostanu do Kanady, kde mám syna Martina,“ poodkrývá plány zpěvačka.

VŠE NEJLEPŠÍ TOUR

9. listopadu od 19.00
Zimní stadion Hradec Králové
Cena vstupenek: 390 až 690 korun