Pospíšil zahájí oslavy jubilea na hradě

Kapela 5P se svým frontmanem zahraje v Mladé Boleslavi.

Čerstvé novinky z připravovaného repertoáru na nové album Luboše Pospíšila, které vyjde příští rok, zazní na nádvoří boleslavského hradu.

Nové i staré písně

Nejen na první vlaštovky z chystané desky, ale především na průřez tvorby za uplynulých pětatřicet let se mohou ve středu 27. července těšit návštěvníci koncertu umělce, který se na scénu vrátil před třemi lety. Od osmi hodin večer zahraje s o dvě generace mladšími muzikanty. Koncert je součástí letošního turné. „Zazní i prvotina Tenhle vítr jsem měl rád,“ prozradil Luboš Pospíšil.
Na hrad v Mladé Boleslavi se hudebníci těší. Ve městě automobilů, ze kterého má sám Pospíšil auto, už v minulosti třikrát vystupoval.
„Poslední koncert jsem tam odehrál před rokem a půl v Domě kultury. Vzpomínám si, že se podařil,“ řekl Pospíšil. Proto se rozhodl akci zopakovat. Tentokrát pod širým nebem. „Myslím, že na hradě bude dobře,“ věří Pospíšil.
Vstupenku na koncert pořídí zájemci za sto sedmdesát korun.
Luboš Pospíšil zahájil kariéru v roce 1969 ve skupině C&K Vocal. Publikum si ho brzy oblíbilo.
Zásadně se podílel například na desce nazvané Generace.

Úspěšný sólista

Pak se stále častěji prosazoval s písněmi, které z tvorby mateřského souboru vybočovaly. Paralelně jezdil po tuzemských sálech sám, pouze s kytarou. Jako sólový hráč uspěl.Jeho album Tenhle vítr jsem měl rád se ve své době stalo bombou.

Kdo je Luboš Pospíšil

hrát začal v roce 1969, na první sólovou desku si ale musel počkat až do roku 1983
letošní koncertní šňůra je k protagonistovým šedesátinám koncert se koná na hradě 7. července od osmi hodin večer