Potrápí valcíři favorita?

Frýdecko-místečtí fotbalisté přivítají ve druhém kole Ondrášovka cupu prvoligový celek 1. FC Brno.

Do Stovek po roce přijede další mužstvo z Gambrinus ligy. Loni musela pražská Sparta postup vybojovat po bezbrankové remíze až v penaltovém rozstřelu. Dokážou frýdecko-místečtí nadšený výkon zopakovat? Odpovědi se dočkáme ve čtvrtek 3. září, kdy od pěti hodin vyběhnou na trávník proti Brnu.

Fotbalisty čeká náročný program

Fotbalisté Frýdku-Místku tuto sobotu přivítají ve čtvrtém kole Moravskoslezské fotbalové ligy ve Stovkách rezervu druholigové Jihlavy. Čtvrtek 3. září pak bude velkým svátkem pro všechny hráče a fanoušky. Na zdejší stadion totiž přijede prvoligový tým 1. FC Brno. Hned o dva dny později už valcíře čeká další mistrovské utkání v Břeclavi. „Nejprve se musíme dobře připravit na domácí sobotní utkání s Jihlavou. Až poté se začneme zabývat Brnem. Je to ligové mužstvo, takže příprava před zápasem bude jako na každé jiné mistrovské utkání. Jeden zápas jsme už viděli. Budeme Brno sledovat i dál. Určitě ho budeme mít dobře zmapované. Nejenom pro nás, ale pro celé okolí to bude ohromný svátek. Na zápas se všichni moc těšíme,“ uvedl trenér frýdecko-místeckých fotbalistů Oldřich Machala.

Machala: Hlavně brzy neinkasovat

Valcíři chtějí na Brno vyrukovat s pozornou obranou a stoprocentním nasazením. „Když budeme dobře bránit a držet ucelený blok, můžeme s Brnem sehrát důstojnou roli. V některých chvílích se pokusíme jejich hráče i napadat. Všechno se bude odvíjet od toho, jak začneme. Hlavně nesmíme brzy inkasovat. Čím déle se bude hrát bez branek, tím víc nám to bude vyhovovat,“ zamýšlí Machala. Frýdecko-místečtí budou mít oproti Brnu dvě výhody. Nebudou hrát pod takovým tlakem, jako jejich soupeř a navíc by jim měli pomoct fantastičtí fanoušci, kteří při takových zápasech vždycky vytvořili bouřlivou atmosféru. „Naší výhodou je, že v zápase nemáme co ztratit. Chceme, aby lidé viděli dobrý zápas. Brnu se to pokusíme co nejvíce zkomplikovat. Věříme, že přijde hodně lidí a že je nezklameme,“ vzkázal fanouškům Machala.

Stovky čeká nápor fanoušků

Vedení si od pohárového utkání slibuje vysokou diváckou návštěvu. „Věříme, že nás fanoušci nezklamou. Na prvoligové mužstvo tu bylo vždycky minimálně pět tisíc lidí. Doufáme, že jich hodně přijde i ve čtvrtek,“ přeje si sportovní ředitel klubu Radomír Myška, ke kterému se přidává optimisticky naladěný Machala „Myslím, že když se nám bude v soutěži dařit, tak by mohlo přijít i osm tisíc diváků.“ Původní termín utkání byla středa 2. září. Z důvodu televizní pondělní dohrávky Brna s Teplicemi Českomoravský fotbalový svaz přesunul utkání na čtvrtek 3. září. „Českomoravský fotbalový svaz nás postavil před hotovou věc. Sice jsme se proti změně termínu utkání odvolali, ale bohužel bez úspěchu,“ komentuje řešení svazu Myška. Oproti zápasům Moravskoslezské fotbalové ligy budou na stadionu při utkání s Brnem tři stánky s občerstvením navíc. Stejně tak to bylo i loni proti Spartě. Na utkání bude také více pořadatelů než na jiných soutěžních zápasech. O bezpečnost na stadionu se bude starat bezpečnostní agentura. „Prosíme fanoušky, ať jich co nejvíce přijde pěšky, protože na bývalém škvárovém hřišti se už buduje umělá tráva, takže se tam nedá parkovat,“ zakončil Myška.